Öğretmenden 'Notalar Şiddete Karşı' projesi

İzmirli müzik eğitmeni Muharrem Dayanç'ın öncülüğünde dört aydır devam eden çalışmalar 28 Aralık günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde verilecek konserle taçlandırılacak.

Öğretmenden 'Notalar Şiddete Karşı' projesi
Konserde kadın danışma merkezlerinden destek alan 30 kadının yanı sıra, çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, yerel yöneticiler, siyasetçiler ve ünlü sanatçılar sahne alacak.
2009 Yılından bu yana müziği kullanarak toplumun dezavantajlı kesimlerinin sosyalleşmesi ve yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için birçok proje yapan müzik eğitmeni Muharrem Dayanç, bu yıl kadına yönelik şiddete dikkat çekmek istedi. Eylül ayında çalışmalarına başlanan 'Notalar Şiddete Karşı' adlı projeye çok ciddi destek aldıklarını dile getiren Dayanç, "Projede belediyelerin kadın danışma merkezlerinde danışmanlık hizmeti alan 30 gönüllü kadına gitar, ritim ve koro dersleriyle farkındalık yaratıp sosyalleşmelerini sağlamayı hedefledim. Daha önce de Buca Çocuk Islahevi'ndeki tutuklu ve hükümlülerle ve lösemili çocuklarla benzer projelere imza attık. Bu yıl da müzikle kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığı arttırmak üzere bir koro oluşturduk. Özgecan Aslan cinayeti herkesi olduğu gibi beni de derinden etkilemişti. Projede çıkış noktam oldu. Sivil toplum kuruluşları, vakıflar, üniversiteler, yerel yönetimler ve baro gibi kurumların desteğiyle aylardır emek veriyoruz. Katkı verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU VE EŞİNİ DE DAVET ETTİ
Geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşini de davet ettiğini söyleyen Muharrem Dayanç, "Kadınlarımızı İzmir'deki yaklaşık 20 kadın kanaat önderiyle birlikte 28 Aralık Pazartesi günü saat 19.30'da, Altan Gördüm ve Melisa Toros'un sunuculuğunu yapacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, dünyaca ünlü yan flütçü Şefika Kutluer ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kadın müzisyenleri ile sahneye çıkaracağız" dedi.
Projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden gecenin sunucularından Altan Gördüm, "Amacımız sadece kadına değil, toplumsal anlamda her konuda şiddete dikkat çekmek. Gecenin amacı müzik ve sanatla şiddete karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturmak. Umarım üzerimize düşen görevi hakkıyla yaparak gecenin amacına ulaşmasını sağlarız" diye konuştu.
ÜNLÜ İSİMLER SAHNEDE
Projede belediyelerin kadın danışma merkezlerinde danışmanlık hizmeti alan 30 gönüllü kadına ünlü yan flütçü Şefika Kutluer ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kadın müzisyenler eşilik ederken tanınmış kadınlar da sahnede olacak. O isimler şöyle: Işılay Saygın (Devlet Eski Bakanı), Selin Sayek Böke (CHP Genel Bşk. Yrd. İzmir Milletvekili), Türkegül Kocaoğlu (İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun eşi), Sema Pekdaş (Konak Belediye Başkanı), Sibel Uyar (Urla Belediye Başkanı), Işınsu Kestelli (İzmir Ticaret Borsası Başkanı), Aysel Öztezel (TOBB Kadın Girişimciler Birliği Başkanı), Betül Elmasoğlu (EGİKAD Başkanı), Seda Kaya (EGİAD Başkanı), Candan Çilingiroğlu (İZİKAD Başkanı), İhsan Özbelge (EBSOV Kadın Krulu Başkanı), Yasemin Reşitoğlu (EÇEV Başkanı), Gülnur Soybayraktar (TEV Başkanı), Dr.Ülkü Karlı (Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı), Av. Nuriye Kadan (İzmir Barosu İnsan Hakları Hukuku ve Hukuk Araştırmaları Merkezi sorumlu Yönetim Kurulu üyesi) Av. Pelin Erda (Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü), Av. Birgül Değirmenci (Gaziemir Belediyesi Meclis üyesi), Itır Bağdadi (İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi), Sema Övgün (İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı), Şengül Baysak (Ege Kadın Buluşması Platformu Koordinatörü), Bircan Tağıl (Turizmci), Nilüfer İnce (Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin eşi), Hikmet Atila (Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın eşi)DHA

Kaynak: DHA