Okuma yazma seferberliğine Mardin’den büyük destek

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, şehirde okuma yazma seferberliğine etkin katılım sağladıklarını belirterek, "İlimiz bu konuda örnek çalışmalarıyla takdir topluyor” dedi.

Okuma yazma seferberliğine Mardin’den büyük destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği Mardin'de büyük ilgi gördü. Okuma yazma seferberliğine önemli desteklerden birisini ise Mardin Büyükşehir Belediyesi verdi. Bu konuda sürekli kurslar açan büyükşehir belediye, 1 yıl içinde 200 kadının okuma yazma öğrenmesine vesile oldu. Devam eden kurslar ile tüm kırsal mahallelerde okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmaması hedefleniyor.

"Önceliklerimiz arasında oldu"

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşi hanımefendinin başlattığı projeye bizlerde çalışmalarımızla her zaman destek veriyoruz”. İlimizde büyükşehir belediyesi olarak önemli işlere imza atmaktayız. Birçok farklı konuda hemşehrilerimizin beklentilerini karşılayan bir yapıda işlerimiz sürmektedir. Önem verdiğimiz çalışmalardan birisi ise kadınlarımızın meslek sahibi olmaları ve okuma yazma bilmeyen kadınların okuma yazma öğrenmeleridir. Hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın da seferberlik ilan ettiği konuda bizler de elimizi taşın altına güçlü bir şekilde koyduk” diye konuştu.

"Kadınlarımız kurslarımız ile öğreniyor"

Vali Yaman, büyükşehir belediyesi görevinin verilmesinin akabinde ilk yaptığı çalışmalardan birisinin de okuma yazma kursları olduğunu söyledi. Vali Yaman, "Biz devletimizin ve hükümetimizin tevdi ettiği büyükşehir belediyesi hizmetlerinin ardından dikkate aldığımız konuların başında okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik çalışmalara yer verdik. Özellikle kadınlarımızın okuma yazmalarının olmadığını gördük. Bu nedenle ilimizin farklı bölgelerinde çalışma başlattık. 200 kadınımız okuma yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırdı. Şu an devam eden kurslar ile 50 kadın okuma yazma öğreniyor. Biz bu konuda daha da çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bünyemizde açtığımız MARMEK ile hem okuma yazma öğreteceğiz hem de 47 bin kadına meslek öğrenme fırsatı tanıyacağız. Bu vesileyle böyle önemli seferberliği başlatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, devletimiz ve hükümetimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz