Online platformda kariyer planlama fırsatı geliyor

Koronavirüsün yarattığı endişeli ortam üniversite adayı öğrencilerin kariyer planlamalarında kararsızlık yaşamalarına neden olurken, online platformlara taşınan kariyer planlama programları ise bu soruna çözüm sunuyor.

Online platformda kariyer planlama fırsatı geliyor

Korona virüs sürecinde kariyerlerine yön vermekte zorlanan ve kararsızlık yaşayan aday öğrenciler için ‘Kariyer Günleri’ programı, online platform üzerinden hizmet vermeye hazırlanıyor. Hayata geçirilen ‘Geleceğine Ara Verme’ programı aracılığıyla öğrenci, ilgilendiği meslekleri, mesleğin potansiyelini ve mesleğin bugünü ve 10 yıl sonrasında geçireceği değişikliği bölümün ilgili akademisyenleri ve dekanlarıyla değerlendirebilecek. 44 meslek bilgilendirilmesini içeren ve 2-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan programa katılmak isteyen öğrencilerin https://aday.bau.edu.tr/kariyergunleri adresinde yer alan formu doldurmaları yeterli. Tüm aday öğrencilere açık olan program hakkında BAU Öğrenci Kaynakları ve Tanıtım Direktörü Eray Mazanoğlu bilgi verdi.

KARİYER ODALARINDA AKADEMİSYENLERLE CANLI GÖRÜŞME FIRSATI

Online kariyer günleri hakkında bilgi veren Eray Mazanoğlu, “Öğrenciler şuanda farklı bir süreç içinde olsalar bile hız kesmeden YKS sınavına hazırlanmaya devam ediyor. Geleceği adına hazırlandığı bu sınav sonrasında geleceği adına yapacağı tercihler öğrencinin kafasında net değil. Çevrenin, hızla değişen dünyanın ve bilginin de bunda payı büyük. Kariyer günlerinin önemi de işte burada ortaya çıkıyor. Öğrenci bu programlar sayesinde kararsızlık yaşadığı tüm sorunları işin uzmanı ile konuşma fırsatı buluyor. Amacımız, öğrencilerimizin kendi ilgi-yetenek ve kişiliklerine uygun olan yaşamlarında onları mutlu edecek bir bölüme yerleşmelerini sağlamak. Bu amaçla yaptığımız ‘BAU Kariyer ve Meslekler Günü’ programında her gün için bir ‘Kariyer Odası’ açılacak. 44 bölüm meslek tanıtımı, akademisyenlerimiz tarafından dijital platformda gerçekleştirilecektir. Uygulamamız, belirlenen günlerde tek oturum olarak bir odada kesintisiz olarak devam edecektir. Her bölüm için program saati aday öğrenci ile paylaşılacak olan link ile ‘Adobe Connect’ programı üzerinden gerçekleştirilecektir. İlk 20 dakika, bölüm bilgilendirilmesi olacak ardından 20 dakika ise soru cevap bölümü olarak kullanılacak ve öğrencinin merak ettiği sorular akademisyenlerimiz tarafından yanıtlanacaktır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz