Osmanlıca Türkçesi dersi tartışmaları

ÖZDER Genel Başkanı Akça, "Önümüzdeki yıl Türkiye genelinde 500'den fazla üye okulumuz, Osmanlıca'yı kendi kurumlarında seçmeli ders olarak okutacaklardır"

Osmanlıca Türkçesi dersi tartışmaları

Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça,  gelecek yıl derneklerine üye 500'den fazla okulda Osmanlıca'nın seçmeli ders olarak okutulacağını söyledi.

Akça, dini kaynakların bir çoğunun Osmanlı döneminde yazıldığını belirterek, insanların bu bilgilere ulaşabilmesi için Osmanlıca'yı bilmesi gerektiğini kaydetti.

"Osmanlıca öğrenmek tarihle barışmaktır" diyen Akça,  Osmanlıca öğrenmenin tarihle barışmak anlamına geldiğini ifade etti.

Akça, bu anlamda ÖZDER üyesi bütün özel okullarda Osmanlıca'nın seçilip okutulması için 2015-2016 yılından itibaren bütün okullarda Osmanlıca'yı okutacaklarını dile getirerek, Osmanlıca'nın içinde büyük bir medeniyet barındıran bir dil olduğunu söyledi.

Bu büyük medeniyetin mirasçısı olarak 100 yıl öncesinden habersiz bir neslin yetişmesinin doğru olmadığını düşündüklerini anlatan Akça, şöyle konuştu:

"İlimde, sanatta, edebiyatta bizim tarihi birikimimize ulaşmamız lazım. Bu anlamda da Osmanlıca'nın dil olarak öğretilmesi tavsiye kararı bizi çok heyecanlandırmıştır. Önümüzdeki yıl Türkiye genelinde 500'den fazla üye okullarımızda Osmanlıca'yı kendi kurumlarında seçmeli olarak okutacaklardır. Bununla ilgili resmi prosedürü kendi müfredat programını hazırlayarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına ileteceğiz. Buradan onaylarını aldıktan sonra da dil olarak okutacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz