ÖSYM 2016 DGS sonuçları açıklandı mı? - ne zaman açıklanacak

2016 DGS sınav sonuçları açıklandı mı? sorusu bu ara google'da en çok aramaya tabi tutulan soru oldu DGS sınav sonuçları için ÖSYM gerekli son dakika açıklamayı yaptı

ÖSYM 2016 DGS sonuçları açıklandı mı? - ne zaman açıklanacak

İki yıllık meslek yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programlarından mezun olan öğrencilerin 4 yıllık fakültelere geçiş imkanını sağlayan, DGS sonuçları açıkladı mı? sorusunu her gün milyonlarca öğrenci takip ediyor. Üniversite sınavında herhangi iki yıllık programa dahil olan mezunların eğitiim hayatlarına devam etmelerinin imkanı bilindiği üzere DGS sınavına bağlı. 21 Ağustos'ta yapılan Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı DGS'nin açıklanma tarihi ile ilgiliÖSYM son dakika açıklama yaptı. Lisans eğitimini tamamlamak için hergün google a girip sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayan öğrencilere özel, geçiş bekleyen milyonlarca öğrenci için detaylar haberimizde

DGS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM  tarafından 21 Ağustos'ta düzenlenen DGS sınavında bilindiği üzere sayısal ve sözel olmak üzere 120 soru sorulmuştu. Sınava giren iki yıllık progrm mezunları merakla sınav sonuç tarihlerini araştırmakta iken, ÖSYM, bu merağı son dakika giderdi. Peki 2016-DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Aradan geçen uzun zaman sonrasında heyecan dorukta iken öğretim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler için 2016-DGS sonuçları bayramdan sonraki hafta, yan, okulların Açılacağı ilk hafta açıklanacak.

SINAV SONUÇLARINI NEREDEN ÖĞRENECEĞİM

Öğrenciler TC kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte aşağıda verdiğimiz linkten DGS sınav sonuçlarına ulaşabilecek

DGS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

TERCİH SEÇENEKLERİ

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM resmi sitesinden öğrenebilecek. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundanyararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda,  ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır. Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz