LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

30 Ağustos'ta biten LYS ek yerleştirme tercihleri sonuçları açıklandı mı? konusunda son dakika bilgileri paylaşıyoruz

LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı? sorusu üniversiteye ik tercihte yerleşemeyen sonrsaında açık kontejanlara başvuran üniversitea adaylarının merak konusu oldu. 30 Ağustos'ta son bulan tercihlerden sonra LYS ek yerleştirme sonuçlarına ilişkin yapılan açıklama detayları ve tercih listesi, sonuçlar açıklandıktan sonra yapılacak işlemler detayı haberimizde olacak. Çok kısa bir süre sonrasında açıklanması beklenen LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandığı an da linklerimi de aktif olacaktır. TC Kimlik Numarası ile yapılacak souç gösterme ekranında isminizi gördükten sonra da yapmanız gerekenleri araştırdık.

LYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

ÖSYM'nin resmi sitesinde açıklanacak olan Ek Yerleştirme sonuçları hakkında resmi bir bilgi gelmemesine rağmen sonuçların çok kısa bir sürede açıklanacağı gelen haberler arasında. Lisans Yerleştirme Sınavı adı altında ik sınavda girmeye hak kazanamamış olan üniversite adayları arasında yapılan ikinci tercih kılavuzu 30 Ağustos'ta bitmişti.

NASIL BAŞVURACAĞIM

LYS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM resmi sitesinde yayınlanacak. Hergün merak edilen sonular kapsamında sürekli olarak ÖSYM resmi sitesini takipte kalınız. Ek yerleştirme sonuçları açıklandığı anda aynı ilk yerleştirmede yapıldığı gibi ÖSYM’nin Aday İşletim Sistemi’ne giriş yaparak tercihlerinizi yapabilirsiniz. Tercih işlemlerinin bitmesinden sonra okullar açılmadan ek yerleştire sonuçları açıklanacak olup, adayların TC noları ile sorgulama yapmsı gerekmektedir. Gelişmeler olduğu anda haberimizdeki link aktif olacaktır.

EK YERLEŞTİRME HAKKINDA

2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Ek yerleştirme kontenjanlarını, 2016-ÖSYS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2016- ÖSYS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturmaktadır. 2016-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2016-ÖSYS'ye başvuru yapılmış olması zorunludur. Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 24'ü geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceklerdir.

ÖSYM EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Kaynak: Diyarbakır Söz