Özel okul teşvik sonuçları 2016 sorgulama ekranı

Özel okul teşvik sonuçları açıklandı. 15 Ağustos 2 Eylül arasında yapılan başvuru sonuçları detayı, Teşvik fiyatları ve 2016 teşvik sonuçları detayları haberimizde

Özel okul teşvik sonuçları 2016 sorgulama ekranı

Özel okul teşvik sonuçları açıklandı. 2016-2017 öğretim yılında öğrencilerini özel okullara kayıt ettirmek için başvuran ebeveynler için, özel okul teşvikleri geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Velileri heyecanlandıran özel okul teşvik sonuçları sayfasından, öğrenicinizi hangi özel okula gönderebileceğiniz ve hak kazandığınız teşvikleri sorgulayabilirsiniz. Özel okulların yaygınaşması bakımından geçtiğimiz senelerde hazırlanan yasa sonrasında özel okullara olan rağbet artmıştı. Okul desteği ile teşvik 2016 sonuç sorgulama ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

5 Eylül özel okul teşvik sonuçları linkini versiğimiz MEB sayfasında açıklanmış bulunmaktadır. Velilerin günlerdir beklediği sonuçlar ve teşvik fiyat detaylarına da ulaşabilirsiniz. Özel okula gitmek isteyen velilerin başvurduğu sonuçlar, eğitim hayatlarının kolaylaşmasında büyük bir adım olarak görülüyor. Velilerin bütçelerinde bir yardım kampanyası gibi görülen sonuçlara haberimizden öğrenebilirsiniz.

TEŞVİK FİYATLARI

Okul Öncesi – 2.860 TL – 6 bin öğrenci

İlkokul – 3.440 TL – 15 bin öğrenci

Ortaokul – 4.000 TL – 15 bin öğrenci

Ortaöğretim – 4.000 TL – 15 bin öğrenci

Temel Lise 3.440 TL – 24 bin öğrenci

Bu açıklamadan sonra özel okula gitmek isteyen öğrenciler 6-19 Eylül tarihleri arasında özel okullara kayıt yaptırabilecekler. Yerleştirmenin de sonuçları 20 Eylül'de açıklanacak. Öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler için açıkanan tarihlerden sonra ek yerleştirme kapsamında 27 Eylül'de yapılacakken, kayıtlar da 30 Eylül'e kadar sürecek.

MEB Özel Okula Teşvik Başvuru Sonuçları Tıkla Öğren

ÖZEL OKUL TEŞVİK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

-TC vatandaşı olmak

-Okul öncesi eğitimde 19 Mart 2011 ile 19 Eylül 2012 tarihleri veya arasında doğmuş olmak.

-İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2016 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak

-Beşinci sınıfa devam edecekler 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle ortaokul veya imam-hatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak.

-Ortaöğretime devam edeceklerin kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,?*Eğitim öğretim desteği alırken 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,?

-Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,?

-Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak,?

5580 sayılı Kanunun 12'nci Maddesi çerçevesinde eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmamış olmak.

Kaynak: Diyarbakır Söz