“Paylaşarak yaşayabiliriz”

Diyarbakır’da soğuyan havalarda yiyecek bulmakta zorlanan kuşların imdadına yetişen Diyarbakırlı genç örnek oldu.

“Paylaşarak yaşayabiliriz”

Diyarbakırlı genç esnaf, soğuyan havalarda yiyecek bulmakta zorlanan serçe ve yusuftutan türü kuşları her gün buğday ile besleyerek herkese örnek olmayı başardı.

Genç yaşına rağmen fırında çalışan Kemal Mızrak(16), 2 ay önce fırına buğday taşırken yere dökülen buğdayların kuşlar tarafından yenildiğini fark etti. Bundan etkilenen Mızrak, yerdeki buğdaylar bittikten sonra kuşları yemsiz bırakmak istemedi.

“Kuşlar da yiyeceğe ihtiyaç duyar”

İş yerinin önünde yüzlerce kuşu besleyen Mızrak,  “Kuşlar da canlıdır, yiyeceğe ihtiyaç duyarlar. Onları besliyoruz. Bir sefer buğday dökülmüştü. Kuşlar gelip yemeye başladı. Hoşumuza gitti, o gündür bugündür kuşlara yem atıyoruz. Kuşlar da bizlere alıştı.” dedi.

“İyiliği hissediyoruz”

Mızrak konuşmasının devamında, “Bunu yaptığımızda iyilik ve temiz duygular hissediyoruz. Kuşların özgürlüğüne de engel değil. Vatandaşların ve müşterilerin de hoşuna gidiyor. Bize olumlu tepkiler veriyorlar. Biz onlara onlar da bize alıştı.” şeklinde konuştu.

“Paylaşarak yaşayabiliriz”

Mızrak konuşmasında son olarak, “Hayata genç yaşta atıldığımız için biz de biliyoruz hayatın ne kadar zor olduğunu. Doğada herkesin birbirine ihtiyacı vardır. Paylaşarak yaşayabiliriz ancak. Yoksa herkes kendini düşünürse, nereye varabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz