Görüş Bildir

Şampiyon oldu

Diyarbakır Özel Leyla Hanım Anadolu Lisesi, tekvandado Türkiye şampiyonu oldu. Okulun öğrencisi Ceren Begöm, 44 kiloda Türkiye birincisi olmayı başardı.

Şampiyon oldu

 Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Diyarbakır Özel Leyla Hanım Anadolu Lisesi, eğitim kadar sportif faaliyetlerde de adından söz ettiriyor. Leyla Hanım’da okuyan 10’uncu sınıf öğrencisi Ceren Begöm, Hatay’da yapılan Okullararası Tekvando Müsabakaları’nda 44 kiloda Türkiye şampiyonluğu için mücadele verdi. Tüm rakiplerini yenerek büyük başarıya imza atan Begöm, Türkiye birincisi olmayı başardı.

font-family>CEREN'E KİMSE YAKLAŞAMAZfont-family

font-family>Begöm, böylece Türkiye birinciliklerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Begöm, “Başarımda emeği geçen, başta antrenörüme ve okuluma çok teşekkür ederim. Hedefim milli takıma seçilip dünya ve olimpiyat yarışmalarında Diyarbakır’ı ve ülkemi en güzel şekilde temsil etmektir.” diye konuştu.

font-family>MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİfont-family

font-family>Begöm’le aynı okulda eğitim gören Türkiye birincisi Milli Tekvandocu Özlem Ulaş ise Ceren’in başarısından dolayı çok mutlu olduğunu, milli takıma seçilip ülkesini en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi.

Diyarbakır Özel Leyla Hanım Anadolu Lisesi Müdürü Eyüp Öztürk de eğitim kurumlarının yapması gerekenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek, öğrencileri sosyal ve kültürel etkinliklere yönlendirdiklerini söyledi. Öztürk, öğrencilerinin başarısı ile gurur duyduklarını, her iki öğrencinin de sadece sporda değil, diğer yönleriyle de örnek birer öğrenci olduklarını dile getirdi. Öztürk, “Okulumuzun eğitime başlayalı henüz ikinci yıl oldu. Buna rağmen kısa sürede hem eğitimde hem de sportif ve kültürel faaliyetlerde başarılara imza attık, atmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi