Seçil öğretmenin hayâli gerçek oldu

Mardin’de görev yapan müzik öğretmeni Seçil Seda Bozkurt, daha önce hiçbir sanatsal faaliyete katılmayan öğrenciler için 'Sanat Sokağı ve Müzik Odası' projesini hayata geçirdi. 2 aylık çalışma sonrası kurulan sınıflarda çocuklar sanatla buluşuyor.

Seçil öğretmenin hayâli gerçek oldu

Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök Ortaokulu müzik öğretmeni Seçil Seda Bozkurt, hayalini kurduğunu müzik odasına kavuşmak için "Bir Seçil Seda Bozkurt Hayali" projesi hazırlayarak bazı kurumlardan destek talebinde bulundu. BJK Beylikdüzü ve BJK Büyükçekmece Basketbol Okulları, Atabey Basketbol Kulübü, West İstanbul Marina, Mustafa Kemal Çokşen, RitimArt Müzik grubunun yardımlarıyla 2 ay süren çalışma sonunda Bozkurt, öğrencileri için hayâl ettiği sınıfları oluşturdu.

Öğrencilerin yeteneklerinin gelişmesi için çeşitli müzik aletleriyle donatılan sanat kokağı ve müzik odası sınıfının hizmete açılması için tören düzenlendi. Müzik Öğretmeni Bozkurt, törende yaptığı konuşmada, proje hakkında bilgi vererek, hayalini gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha önce hiçbir sanatsal faalieyete katılamayan öğrencileri sanatla buluşturmayı amaç edindiklerini aktaran Bozkurt şöyle konuştu:

"Daha önce çocuklarla beraber davul, marakas ve bir çok aleti çalarak gezmek, dolaşmak ve tüm Mardin’e müziğimizi dinletmekle bu hayalimizle başladık. Bu hayalimizin gerçekleşmesine vesile olan Atabey Basketbol Kulübü, West İstanbul Marina, Mustafa Kemal Çokşen, RitimArt Müzik grubu, BJK Beylikdüzü ve BJK Büyükçekmece Basketbol okullarının yardımlarıyla bandolar, flütler, marakaslar, işte o istediğim hayali gerçekleştirebileceğim materyallere öğrencilerimle beraber sahip oldum. Şu an bunun heyecanını yaşıyorum. Temel amacım, burada okuyan çocuklar bir operaya bir sanatsal faaliyete bir sergiye gidemiyorlar. Bütün sanatsal faaliyetleri bir arada yapmak için böyle bir oluşum sergilemek istedim."

''Hepimiz çocuktuk''

BJK Beylikdüzü ve BJK Büyükçekmece Basketbol Okulları Temsilcisi Fuat Çimen de imkanları dahilinde ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Çocukları mutlu etmek kadar güzel bir şeyin olmadığının altını çizen Çimen, şu değerlendirmede bulundu:

"Hepimiz bu küçük sıralardan geçtik. Hepimiz çocuktuk. Hepimize birileri el verdi. Ben şöyle görüyorum; biz borç ödüyoruz. Bizleri yetiştiren, çocuklarımızı yetiştirenlere bir borç ödüyoruz. İnşallah güzel çocuklar yetişir. Çocuklarımız daha çok faydalansın. Çok mutluyuz.”

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sınıfı gezen öğrenciler, ilk defa gördükleri müzik aletlerine yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerden Veysel Keskin, müzik sınıfına ve enstrümanlara kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Keskin, “Biz, kötü alışkanlıklar yerine, dışarıda, sokakta gezmek yerine burada müzik öğreniyoruz. İyi alışkanlık ediniyoruz. Seçil hocaya da çok teşekkür ediyoruz” dedi. Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış programının sonunda RitimArt Müzik Grubu bir konser verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz