Görüş Bildir

'Sınavımız kaybedeni olmayan bir yarışmadır'

AGD tarafından liselilere yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması bugün yapıldı. Sonuçlar ise 31 Aralık akşamı açıklanacak.

'Sınavımız kaybedeni olmayan bir yarışmadır'

Anadolu Gençlik Derneği tarafından liselilere yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması bugün yapıldı. Dereceye girenlere ödüllerin dağıtılacağı sonuçlar ise 31 Aralık Salı günü akşamı açıklanacak.

Her yıl farklı dernek veya platformlarca düzenlenen Siyer sınavlarının bu günkü çalışmasını Anadolu Gençlik Derneği yürüttü. Türkiye geneli gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışması kapsamında aylar öncesinden başvuru duyuruları yapılarak adaylara binlerce kitap hediye edildi.

Yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, sınavı düzenlemelerindeki amaçlarının, gençlerin Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenmeleri ve yaşantılarına uygulamaları olduğunu söyledi.

Türkiye'de Siyer-i Nebi yarışmasının bu yıl 6'sını gerçekleştirdiklerini belirten Ergin, "Amacımız, genç kardeşlerimize bir nebze de olsun Efendimizin hayatını ulaştırabilmek ve gerçek manada huzuru, barışı, kardeşliği ve aklımıza gelebilecek bütün güzel duygu, düşünce, hal ve hareketleri ancak efendimizin hayatını kendi yaşantımıza tatbik ederek gerçekleştirebileceğinize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sınavın kategorilerine yönelik bilgi veren Ergin, "Liseli öğrencilere yönelik bu sınavı gerçekleştiriyoruz. İkinci dönemde ortaokul öğrencilerine yönelik İnşallah gerçekleştireceğiz. Hamdolsun, sınava güzel bir ilgi var. Diyarbakır’da 5 bin civarında kitap dağıttık. Yaklaşık 3 bin civarında da kayıt var ve bu gönüllülük esasına dayalı olarak yapılıyor." şeklinde konuştu.

Dağıtılan kitapların interaktif bir şekilde hazırlandığının altını çizen Ergin, "İçerisinde karekodları okutunca videoların çıktığı, kısa notların olduğu, sınavda çıkabilecek hadislerin belirtildiği ve hikayeciklerin yer aldığı güzel bir kitap sunumunda bulunduk kardeşlerimize." diye belirtti.

"Sınavımız ‘kaybedeni olmayan bir yarışma’ türüdür"

Ergin, "Sınava başlarken ‘kaybedeni olmayan bir yarışma’ sloganı ile hareket ediyoruz. Çünkü netice itibarıyla bizce en büyük ödül, Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve onun hayatına dair bir şeyleri kendi hayatımıza aktarmaktır. Ama bunun yanında da ödüllendirmelerinde önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Sınav sonuçlarının 31 Aralık Salı günü düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi programında açıklayacaklarını aktaran Ergin söyle devam etti.

"İl ve ilçe bazında dereceye giren kardeşlerimize ödül takdiminde bulunacağız. Aynı zamanda Türkiye geneli dereceye giren kardeşlerimize de ayrıca teşvik olması açısından ödüller verilecek. 31 Aralık Salı akşamı Cigerxun Kültür Merkezi'nde saat 18.30 da düzenleyeceğimiz Mekke'nin fethi programında sonuçları açıklayacağız ve dereceye giren kardeşlerimize bu programda ödül takdiminde bulunacağız. Burada hem Mekke'nin fethi programı icra etmiş hem de dereceye giren kardeşlerimize bu programda ödül takdiminde bulunacağız inşallah."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi