Görüş Bildir

Sur’da 850 çocuk 'Pîrê û Rovî'yi izledi

Sur Belediyesi’nin dezavantajlı çocuklar için düzenlediği ve 5 gün süren tiyatro etkinliği kapsamında 850 çocuk “Pîrê û Rovî”yi izledi.

Sur’da 850 çocuk 'Pîrê û Rovî'yi izledi

Sur Belediyesi, ilçedeki dezavantajlı çocuklar için 6 Kasım’da başlattığı tiyatro etkinliğinden 850 çocuk faydalandı. Bu kapsamda günde iki seans “Pîrê û Rovî” adlı oyunun gösterimi yapıldı. Çocuklar belediyenin araçlarıyla bulundukları mahallelerden alınarak, Amed Şehir Tiyatrosu’na getirildi. Belediye, çocuklara içinde oyuncak bulunan birer çanta hediye etti.

‘KÖYLERDE ETKİNLİKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Etkinlikle ilgili konuşan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir, dezavantajlı çocukların tiyatro ile buluşmasının önemine değinerek, şunları söyledi: “Özellikle tiyatro ve buna benzer etkinlikleri izleme şansı bulunmayan çocuklara ulaşmaya çalıştık ve bu etkinlik sayesinde yaklaşık 850 çocuğa ulaşabildik. Bu da bizim için oldukça önemli ve keyifli bir çalışma oldu. Bundan sonra da köylerde, sosyal ve kültürel yönden çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla tiyatro, müzik, sinema vb. etkinlilerimizi sürdüreceğiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi