Görüş Bildir

TEOG’la istediği liseye yerleşemeyenler için hâlâ şans var

TEOG kapsamında yapılan yerleştirmelerin ardından istediği liseye giremeyenler için henüz her şey bitmedi. Bu öğrencilere yönelik birinci nakil dönemi dün başladı. Kontenjanlar bütün liselerde dolu görünse de bazı öğrencilerin özel okullara nakil yapacak olması onlar için bir şans yaratabilir.

TEOG’la istediği liseye yerleşemeyenler için hâlâ şans var

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan yerleştirme sonuçları 11 Ağustos’ta açıklandı. Ancak istediği liseye giremeyenler için nakil koşturmacası 15 Ağustos’ta başladı, 19 Ağustos’a kadar sürecek. Okulların kontenjan ve taban puanları da e-Okul üzerinden açıklandı. Buna göre önemli liselerden Galatasaray’ın taban puanı 498.0342, İstanbul Lisesi’nin 497.0218, Kabataş Erkek Lisesi’nin 495.4437 oldu.

KONTENJANLAR DOLSA BİLE

Kontenjanlar ise bütün liselerde dolu görünüyor. Ancak e-Okul’daki uyarıya göre özel okullara nakiller sürekli açık olduğu için boş kontenjanlar, ayrılan öğrencilerden dolayı anlık olarak değişebilir. Bu nedenle adaylar, tüm kontenjanları dolu okulları da nakil listesine yazabilir.

ÜÇ TERCİH YAPILACAK

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı verilecek. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmayacak. Yerleştirmeler merkezi olarak yapılacak. Adaylar mezun oldukları okula başvuracak. Birinci nakil dönemi sonuçları 22 Ağustos’ta açıklanacak. İkinci dönem nakil tercihleri 22-29 Ağustos’ta, üçüncüsü ise 29 Ağustos-2 Eylül’de olacak.

PUAN DENKLİĞİNE BAKILMIYOR

Üç nakil döneminde adaylar, tercihlerini okulların puan denkliğine bakmadan yapabiliyor. Bu dönemde okul değişikliği için puan denkliği göz ardı edilebilir. Ancak uzmanlar her ne kadar puan denkliği dikkate alınmasa da yüzdelik dilimin çok üstündeki okullara girmenin düşük bir şans olduğunu söylüyor. Eylül ayında İl-İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları’nın yapacağı nakillerde ise puan denkliği önem kazanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi