TRT çocukta koro sınavı!

TRT Diyarbakır Bölge Müdürlügü, TRT çocuk korosunda yer alacak çocuklar için, THM ve TSM dallarında yapılacak sınav tarihlerini açıkladı. Sınav başvuruları 17 Şubat'ta sona eriyor.

TRT çocukta koro sınavı!

Diyarbakır TRT Bölge Müdürlüğü, kendi bünyelerinde, farklı müzik dallarında yapılacak olan TRT çocuk koroları için, sınav açıyor. Bölge Müdürlüğü, THM ve TSM dollarındaki sınav tarihlerini açıkladı. Başvurular 17 Şubat'ta sona eriyor.

Diyarbakır TRT Bölge Müdürü Abdullah Öztürk, kendi bünyelerinde Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği eğitmenleri tarafından sınav sonucunda başarı gösteren çocukların sıkı bir eğitimden geçildikten sonra koronun oluşturulacağını söyledi.

Çocukların eğitimlerinin ardından kamu kurumlarının etkinliklerinde TRT'nin ismi altında konser vereceklerini söyleyen Öztürk yazılı açıklamasında, "Özellikle ilkokul öğretmenlerimizden destek bekliyoruz. Müzik ve ses konusunda kabiliyeti olan çocukları sınava girmeleri için yönlendirmelerini bekliyoruz." dedi.

SINAV BAŞVURULARI

Öztürk, sınavlara katılmak isteyen çocukların er geç 17 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar başvurabileceklerini belirterek, adayların bir fotoğraf ve T.C. nüfus cüzdanı fotokopisiyle radyo müdürlüğüne başvurması gerektiğini açıkladı.

Türk Sanat Müzi̇ği̇ dalındaki sınavın 18 Şubat 2017 Cumartesi günü TRT Diyarbakır Müdürlüğü Radyo Müdürlüğü Kat: 2 Yenişehir adresinde saat 13.30'da yapılacağı, Türk Halk Müzi̇ği̇ dalındaki sınavın ise 19 Şubat 2017 Pazar günü aynı adreste 10.30'da yapılacağı duyuruldu.

2008-2009 DOĞUMLULAR

TRT'nın Çocuk korosu sınavına katılacak adaylardan, T.C. vatandaşı olmaları, 2008 veya 2009 yıllarında doğmuş olmaları, gelişmeye elverişli kaliteli bir sese ve eğitimi yürütebilecek yeterli düzeyde bir müzik kulağına ve belleğine sahip olmaları, Diyarbakır'da ikamet etmeleri şartları aranırken adayların ayrıntılı bi̇lgi̇ ve i̇leti̇şi̇m i̇çi̇n 0412 - 228 96 02 numaralı telefonu aramaları istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz