Görüş Bildir

Usta öğreticiler Ankara’ya çıkarma

Aralarında Diyarbakırlıların da bulunduğu, 81 ilden gelen usta öğreticiler Ankara’da bir araya gelerek, sorunlarını içeren bir basın açıklaması düzenledi.

Usta öğreticiler Ankara’ya çıkarma

Halk Eğitim Merkezinde ek ders karşılığı çalışan usta öğreticiler Ankara’da özlük hakları için toplandı. TBMM’de uzun süredir birçok siyasi partilerin Milletvekilleriyle görüşen usta öğretici temsilcilerin seslerini duyurmak için yolları aşındırdı.

Diyarbakır’ı ve bölgeyi de temsilen katılım sağlayan hocalar adına Ankara Ulus Meydanında açıklama yapan Usta Öğreticiler Dernek Başkanı Mehmet Oruç, haklarını aramak için meydanlarda olduklarını söyledi.

“ÖZLÜK HAKLARIMIZI VE KADRO TALİBİMİZİ YENİLEDİK”

Oruç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün temsilci arkadaşlarımız usta öğreticilerin haklarını alması için yoğun bir çalışma içindedirler. Bugün burada 81 il olarak birbirimize kenetlenip daha güçlü olmak için özlük haklarımızı ve kadro talibimizi yeniledik. Ulus Meydanı önünde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasına halkımızda büyük ilgi gösterdi. Usta öğreticilerin yanı sıra bizimle birlikte olan antrenörlerimize, öğretmenlerimize ve birçok kesimden sevenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bugün Ulus meydanında sayımız yüzlerce olabilir. Ancak on binlerce insanın umudu olmak ve haklarını aramak için buradayız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi