Görüş Bildir

Vatan nöbeti tutup, çocuklara eğitim veriyorlar

HAKKARİ Polis Gücü Kulübü geleceğin şampiyonalarını yetiştiriyor. Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ile Çukurca İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli 5 polis memuru, sınırın sıfır noktasında vatan nöbeti tutarken, mesai sonrası öğrencilere çeşitli spor dallarında kurslar veriyor. Özel Harekat Şube Müdürü Bayar, milli sporcu yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Vatan nöbeti tutup, çocuklara eğitim veriyorlar

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Ünal Aşık, Murat Yalçın, Okan Özçelik , Ayhan Avcı ile Çukurca İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görev yapan Dicle Elçeoğlu, vatan nöbetlerinin yanısıra bölgedeki çocuklara çeşitli spor dallarında kurslar verererek kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyor. Polis Gücü Spor Kulübü bünyesinde açılan karate, güreş, muay thai, judo, kick boks ve masa tenisi branşlarında milli sporcu yetiştirmeyi hedefleyen polis memurları işlerini severek yaptıklarını söyledi.

HEDEF MİLLİ SPORCU YETİŞTİRMEK

Hakkari Polis Gücü Kulüp Başkanlığı'nda görev yapan Özel Harekat Şube Müdürü Şaban Bayar, çeşitli spor dallarında milli sporcu yetiştirmek için çalıştıklarını anlattı.  Karate dalında eğitim alan Ebrar İrdem, hedefinin önce Türkiye, sonra Dünya şampiyonu olmak olduğunu ifade ederek,"Bu kursları bize veren polis ağabeylerimize çok teşekkür ediyoruz. Daha önec karetenin ne olduğunu televizyonlarda izliyorduk. Şimdi öğrenmeye çalışıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

'ÜLKEMİZİN ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRMAK İSTİYORUM'

Muay thai dalında dünya üçüncüsü olan Gizemnur Tatlı da, "11 yaşında spora başladım. Polis ağabeylerimin sayesinde buraya gelebildim. Türkiye şampiyonasında birinci çıktım. Dünya şampiyonasında üçüncü geldim. Bu seferki hedefim dünya birincisi olup, ülkemizin ve Hakkarimizin ismini altın harflerle yazdırmak istiyorum" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIN BİZE OLAN BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİ'

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi'nde komiser yardımcısı olarak görev yapan Dicle Elçeoğlu (26), sınırın sıfır noktasında vatan nöbeti tutarken, mesai sonrası öğrencilere kick boks eğitimi verdiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi