Veliler: Dershaneler aldıkları paranın karşılığını vermedi

Çocukları YKS'ye giren veliler, kayıt parasını vermelerine rağmen pandemi döneminde öğrencilerinin dershaneden gerektiği kadar istifade edemediklerine dikkat çekti

Veliler: Dershaneler aldıkları paranın karşılığını vermedi

YKS'nin ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için çocuklarıyla sınav binasına gelen veliler, dershanelerden şikayetçi oldu.

Pandemiden dolayı çocuğunun sınava hazırlanamadığını belirten velilerden Mehmet Emin Ünsal, dershaneye para verdiklerini ancak paranın karşılığını alamadıklarını söyledi.

Ünsal, "Dershaneler aldıkları paranın karşılığında eğitim vermediler. Milli Eğitim Bakanlığının buna müdahale etmesini bekliyorduk. 2-3 aylık dershane ücretini aldılar eğitim vermediler bundan şikayetçiyiz. Çocuklarımız çalışamadı. Dershanede 8-10 saat ders verilecekti ancak bilgisayarda iki saat dersi zor verdiler. Birde ücretin tamamını istediler. Bu sınavdan çocuğum da bende memnun değilim. Bu sınavın böyle olmaması gerekirdi. Dershaneler görevlerini yapmadığı için çocuklar hazırlanamadılar. Evde yaklaşık 3 aydır çocuklar yatıyor. Bu çocuklardan ne beklenebilir. Biraz çalıştılar çaba gösterdiler ama çocukların istediğinin olmayacağı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

DERSHANELER YETERSİZ KALDI

Ali Çiftçi de sınava giren oğlunu son bir yılda dershaneye gönderdiğini belirterek, "3 aydır pandemi dolayısıyla çocuk dershaneye gidemedi, evde çalıştı. Oğlumun iyi çalıştığını düşünüyorum. Sınavın iyi geçeceğini umuyorum." diye konuştu.

Sınava giren kızını sınav merkezine getirdiğini dile getiren Gülsüm Apaydın, kızının dünkü sınavının güzel geçtiğini, kızının iyi çalıştığını bu nedenle de heyecanlı olmadığını belirtti.

Sınavın dünkü oturumunu iyi bir şekilde yaptığını umduğunu söyleyen Ahmet Çambal isimli üniversite adayı ise "Bugünkü sınava da hazırlandım bakalım nasip. Sınava ikinci girişim olduğundan heyecanlı değilim. Sosyal mesafe kurallarına iyi uyuluyor. TYT soruları biraz daha zaman harcatmaya yönelikti ama bu sınavda zamanı uzattılar o yüzden çok fazla sıkıntı çekilmediğini düşünüyorum. AYT’de sorular daha çok bilgiye dayanıyor. Çalışan çözer diye düşünüyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz