İşçi Sendikaları: Genç işçiler geleceğimiz değil mi?

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, 20 yaş altı işçilerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasına tepki göstererek, "Gençler geleceğiz ise genç işçiler değil mi" diye sordu.

İşçi Sendikaları: Genç işçiler geleceğimiz değil mi?

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP), İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle 20 yaş altı işçilerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Sinan Ceviz, 20 yaş altı işçilerin sosyal güvenlik kayıt belgelerini yanında gezdirme şartı ile sokağa çıkabileceğini hatırlatarak, sayıları milyonları bulan bu işçilerin günahının ne olduğunu sordu.

20 yaş altı gençlerin salgından koruması gerekiyorsa bu kuralın neden işçiler için rafa kaldırıldığını soran Ceviz, “Örneğin inşaat dursa ülke ekonomisi mi batacak. Bunun için mi çalıştırmaya devam ettiriyorsunuz? Tersanelerde lüks gemi üretimi birkaç ay ertelense ne olur ülke mi batar. Ya da kargolarda temel ihtiyaçların dışındaki siparişleri kısıtlasanız ne olur” ifadelerini kullandı.

‘GENÇ İŞÇİLERİ NEDEN KORUMUYORUZ?’

 “Gençler geleceğimiz ise genç işçiler değil mi” diye soran Ceviz, “Her gün ilmek ilmek hayatı yeniden ören genç işçilerimizi neden korumuyoruz? Bakanlığın bu genelgesi derhal geri çekilmeli ve genç işçiler başta olmak üzere çalışması zorunlu olan yerler dışındaki işyerleri ve fabrikalar durdurulmalı ve işçiler ücretli izne çıkarılmalıdır. Toplum sağlığı için salgının yayılma hızının engellenmesi içinde işyerlerinin çalışmalarına ara vermesi hayati önemdedir. Alınması gereken gerçek tedbir de budur, işçiysen çık dışarı çalış, değilsen evde kal kabul anlayışı edilemez” diye vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz