Bigiad, Türkiye ile Kuzey Irak Arasında Ticaret Köprüsü Kuruyor

Diyarbakırlı işadamlarını yurt dışına açmak ve yabancı yatırımcıları Diyarbakır'a çekmek için gayret gösteren Bismil Genç İş adamları Derneği (BİGİAD), Türkiye ile Kuzey Irak arasında ticaret köprüsü kuruyor.

Bigiad, Türkiye ile Kuzey Irak Arasında Ticaret Köprüsü Kuruyor

TİCARİ KÖPRÜ

Erbil, Süleymaniye ve Halepçe kentlerine iş gezisi düzenleyen BİGİAD, yatırım imkanları üzerinde durdu. 2 günlük geziye katılan Diyarbakırlı iş adamları, Kuzey Irak'taki yatırımcılarla görüştü. Heyet, Iraklı iş adamlarıyla bir araya gelerek, yatırım fırsatları hakkında bilgi aldı. BİGİAD üyeleri, Kuzey Irak'ın ardından da İstanbul'a giderek dünyanın farklı ülkelerinde iş yapan müteşebbislerle görüşme fırsatı buldu. İthalat ve ihracat üzerinde duran işadamları, görüşmelerin ardından Ayasofya Müzesi ve Sultan Ahmet Camii gibi İstanbul'un tarihi mekanlarını gezdi.

KUZEY IRAK

Diyarbakır'da yatırımları artırarak istihdam imkanlarını geliştirmek istediklerini belirten BİGİAD Başkanı Mahsum Altay, Bismilli işadamlarının yakın zamanda büyük başarılara imza atacaklarını söyledi. Kuzey Irak ve İstanbul'da çok olumlu izlenimler edindiklerini anlatan Altay, "Yatırım alanlarını görüp bölgemizde aynı yatırımları nasıl uygulayabiliriz, düşüncesiyle gittik ve bu anlamda başarılı yatırım faaliyetlerimiz de oldu. Uluslararası ticari faaliyetlere sahip iş adamlarıyla tanışma fırsatı yakaladık, kendileriyle görüş alışverişinde bulunduk." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz