“Bizim işimiz istihdam artışı sağlamak”

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları ziyaret eden İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu; “Bizim işimiz üretenlerin önünü açmak, işini kolaylaştırmak, iş ve istihdam artışı sağlamak” diye konuştu.

“Bizim işimiz istihdam artışı sağlamak”

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Yeni yatırımların hayata girmesiyle Diyarbakır, tıpkı kültür ve inanç turizminde olduğu gibi sanayi, üretim ve tarımda da iddiasını ortaya koyacak." dedi.

Vali Güzeloğlu, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet yürüten fabrikaları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Güzeloğlu, OSB'de üreten, istihdam sağlayan, ilin ve ülkenin gelişme ve kalkınmasına zenginlik sunan sanayici ve üreticilerle bir araya geldiklerini söyledi.

Güzeloğlu, OSB'nin sadece Diyarbakır için değil, bölge için de bir üretim merkezi haline geleceğine işaret ederek, ilde dördüncü OSB'nin kuruluşu için çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.

Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda yüksek bir ilgi var. Yaklaşık 500 milyon lirayı aşan net bir yatırım tutarı ve bununla birlikte Cazibe Merkezi Programı ile istihdamda yüksek bir beklentimiz var. İstihdamın 20 binlere çıkması Diyarbakır, bölge ve ülkemiz adına çok heyecan, umut, güç ve güven verici gelişmeler. Gerek bölgemizin kalkınma ve gelişme potansiyeli, gerekse bölgemizdeki yatırım imkanları için bölge ve yurt dışından gelecek sanayicilerimiz var. Diyarbakır için OSB gelişmenin habercisi olmuştur."

- "Üretim ve yatırım çalışmalarımız devam ediyor"

Diyarbakır için tekstilden başlayarak, tarıma dayalı sanayi, hizmet ve diğer tüm sektörlerde sürdürülebilir ve süreklilik adına arayış içerisinde olduklarına işaret eden Güzeloğlu, bu konuda Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programına yüksek bir ilginin olduğunu aktardı.

Güzeloğlu, tüm kamu kuruluşlarının desteğiyle dördüncü OSB'nin bir an önce faaliyete geçmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"OSB'de ve tüm Diyarbakır'da üreten, istihdama katkı sunan, aş ve iş sağlayan, devletine vergisini veren, ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan bütün sanayicilerimizi kutluyor, onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Daha güzel bir Diyarbakır ve ülke için hep birlikte gayret edeceğimizi belirtmek istiyorum. OSB'de 3 etapta üretim ve yatırım çalışmalarımız devam ediyor. Dördüncü etabın kurulması çalışmaları da bitmek üzere. Yüksek talebe ve beklentiye karşı yeni üretim alanlarında ve OSB boyutunda diğer projelerimiz de sürüyor. Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunda niteliğini tartıştığımız ama yerini kesinleştirdiğimiz bir tekstil ihtisas OSB çalışmamız sürüyor."

- "İşimiz üretenlerin önünü açmak, iş ve istihdam artışı sağlamak"

Cazibe Merkezleri Programında Diyarbakır'ın yüksek talep aldığını, çok yüksek yatırım projelerinin sunulduğu iller arasında yer aldığına dikkati çeken Güzeloğlu, "Yeni yatırımların hayata girmesiyle Diyarbakır, tıpkı kültür ve inanç turizminde olduğu gibi sanayi, üretim ve tarımda da iddiasını ortaya koyacak. Bizim işimiz üretenlerin önünü açmak, işini kolaylaştırmak, iş ve istihdam artışı sağlamak. Kim bir kişiye aş ve iş sağlıyorsa Allah ondan razı olsun." diye konuştu.

Bütün kurumlarla ekonomik büyümeye destek olacaklarına değinen Güzeloğlu, "Dördüncü OSB'nin çalışmaları devam ediyor. Bu etapla işletme sayımız 350'lere yaklaşacak. 20 bine doğru yükselen bir istihdama inşallah gideceğiz. Diyarbakır'da yükselen ses, ülke adına da moral veren bir ses." ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu, gelecek her gün üretim kalitesi ve kapasitesini hem de istihdam seferberliğiyle çalışan kişi sayısını arttırmayı hedeflediklerini aktardı.

- Sigarayı bırakan işçilere bir maaş ikramiye

OSB'deki fabrika ziyareti sırasında işçilerle sohbet eden Güzeloğlu, işçilere sigarayı bırakmaları tavsiyesinde bulundu.

Güzeloğlu'nun işçilere, sigarayı bırakmalarına karşılık, iş yerinin onlara bir maaş ikramiye vermesi teklifi üzerine işletmenin personel müdürü Mahmut Dinçer, sigarayı bırakanlara bir maaş ikramiye vereceklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz