DEDAŞ'a plaket

DİCLE Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), bünyesinde 530 elektrik mühendisi istihdam ettiği için plaketle ödüllendirildi.

DEDAŞ'a plaket

Dicle Üniversitesi'nde 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü etkinlikleri kapsamında ‘Genç mühendisler sanayicilerle buluşuyor’ programı düzenlendi. Programa DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, Dicle Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektrik Makinaları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bilal Gümüş ile çok sayıda elektrik mühendisi katıldı.

İSTİHDAM PLAKETİ

Programda konuşan DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, Türkiye’de en fazla mühendis çalıştıran şirketlerden biri olduklarını ifade ederek, bünyelerinde 84’ü Dicle Üniversitesi mezunu olmak üzere 530 elektrik mühendisinin görev yaptığını söyledi. Karagüzel, "Türkiye genelinde en fazla mühendis çalıştıran şirketlerden biriyiz. Bu mühendislerin 84’ü DÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun. Ayrıca DÜ’den mezun olan 386 personelimiz var. Bunların da çoğunluğu teknikerlerdir. İçlerinde idari bölümlerde görev yapanlar da var. Bu son derece sevindirici ve bir o kadar guru verici bir tablodur" dedi.

Programda Doç. Dr. Bilal Gümüş tarafından mühendis istihdamı ve eğitimine katkılarından dolayı DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel’e plaket verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz