Görüş Bildir

Dicle Elektrik: “Kimseye haksız ceza kesilmedi”

Bazı basın organlarında yer alan “Fazla pirim almak için haksız ceza kesiyorlar” başlıklı haber üzerine açıklama yapan Dicle Elektrik Dağıtım, çalışanlarının prim alabilmek için kesinlikle böyle kimseye haksızlık yere ceza kesmediğini duyurdu.

Dicle Elektrik: “Kimseye haksız ceza kesilmedi”

Enerji şirketi, bu iddiayı ortaya atanların yüzlerce milyon liralık alacaklarından vazgeçerek, onbinlerce sorunlu sayacı yenilediklerini ve eski sayaçlarla ilgili tek bir işlem dahi yapmadıklarını hatırlamalarını istedi. Özelleşmenin gerçekleşmesinin ardından bölge genelinde 'temiz bir sayfa' açıldığına dikkat çekilen Dicle Elektrik Dağıtım açıklamasında, "Daha yeni Diyarbakır'da Çoklu Pano Çalışması çerçevesinde 30 bini aşkın eski ve sorunlu sayacı yenleri ile değiştirdik. Eski ve kaçak kullanım için müdahale edilmiş yüzlerce sayaçla ilgili tek bir işlem dahi yapmadık. Tüm bunları yapan şirketimizin ve çalışanlarımızın bir kaç müşterisine sırf fazla pirim alabilmek için haksız yere ceza yazdığını iddia etmek, en basit tabiri ile vicdansızlıktır, şirketimize ve çalışanlarımıza yapılmış bir haksızlıktır" denildi.

“Haksız kaçak cezası yazılmaz”

Kaçak elektrik kullananların 79 milyon Türkiye halkına haksızlık ettiğine yer verilen açıklamanın devamında ise, "Kaçak kullanılan elektriğin bedeli herkesin cebinden çıkıyor. Böyle bir haksızlığa izin vermemi düşünülemez. Bu nedenle şirketimi kaçak elektrik kullananlara karşı ciddi bir mücadele başlatmıştır. Kaçak kullanıma izin vermeyeceğimizi her fırsatta dile getiriyoruz, bundan sonra da getireceğiz. Ekiplerimiz, kaçak elektrik kullanıldığını belirlediklerinde bunu mutlaka fotoğraf ve video çekerek belgelemektedir. Öyle kimsenin haksız yere birilerine kaçak cezası yazması söz konusu olamaz. Kaldı ki bu yönde iddiası olanların şirketimize başvurmaları durumunda gerekli incelemeler yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi