Görüş Bildir

Diyanet, hac ve umre ücretlerinde Türk lirasına geçti

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ve umre ücretlerini Türk lirası üzerinden tahsil edilmesine karar verdi.

Diyanet, hac ve umre ücretlerinde Türk lirasına geçti

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, başkanlığın hac ve umre ücretlerinin Türk lirası olarak tahsil edilmesine yönelik geniş kapsamlı çalışmasını tamamladığı belirtildi. Açıklamada, "Buna göre Başkanlığımız 5 Aralık 2016'dan itibaren hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden tahsil edilmesine karar vermiştir" denildi.

Kurumlardan TL hamlesi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın döviz kurlarındaki dalgalanma üzerine, yabancı parası olanlardan dövizini bozdurup Türk lirasına çevirmesini istemesiyle birçok kurum harekete geçmiş durumda.

Kamu kurum ve kuruluşları, mal ve hizmet alımlarıyla yapım işleri ihalelerinde, yabancı para birimi yerine Türk lirası üzerinden teklif alıp sözleşme yapacak. İhalelerde daha önce yabancı para birimi üzerinden de teklif alınıp sözleşme yapılabiliyordu. Değişiklik öncesinde teklif alınmış ihaleler, bu kapsamda değerlendirilmeyecek.

TMSF: Yabancı para kullanılmayacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) de, alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda yabancı para kullanılmayacağını, işlemlerin Türk lirasıyla yürütüleceğini açıkladı.

"TMSF, bankacılık sektörünün sigorta kurumudur ve vatandaşlarımızın bankalardaki bireysel tasarruflarının sigortacısı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye ekonomisine duyduğumuz güvenin bir göstergesi olarak, alacaklarımızın tahsilatında ve bundan sonraki satışlarımızda yabancı para kullanılmayacak, işlemler Türkiye'nin egemenliğinin bir parçası olan Türk lirası ile yürütülecektir."

Borsa İstanbul nakdi varlıklarını TL'ye çevirdi

Borsa İstanbul ise, tüm nakdi varlıklarını Türk lirasına çevirdi. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk lirasına çevrilmesine ve Türk lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi