Görüş Bildir

Hükümetten dövizle ilgili peş peşe açıklamalar geldi

Döviz kurundaki dalgalanma ile açıklama yapan Ekonomi Bakanı Zeybekci "Sağlıksız bir fiyat oluşumu söz konusu. Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır" dedi.

Hükümetten dövizle ilgili peş peşe açıklamalar geldi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, dövizdeki hareketlilikle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 'döviz'de sağlıksız fiyat oluşumları yaşanmakta' diyen Ekomi Bakanı Nihat Zeybekci, şu ifadeleri kullandı:"Reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanım oranları, ayrıca gelecek beklentilerine ilişkin öncü gösterge olarak yatırım teşvik başvuruları ve dünyanın en iddialı teşvik sistemine olan ilgi ile dünyada bu bakımdan ilklerde yer alan ülkemiz kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ve döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır.

İlgili kurumlarımız, reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesi; döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahiptir.

Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır.Hükümetimiz her zaman serbest piyasa ekonomisini esas almıştır ve bu anlayışla devam edecektir. Mali disiplinden ve enflasyonla mücadeleden ödün verilmeden, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedeflerimiz gerçekleştirilecektir."

"MAKRO EKONOMİK DEĞİL, SPEKÜLATİF"

Zeybekci, "TL'nin değer kaybının nedeni makro ekonomik değil, spekülatif. İlgili kurumlarımızın elinde güçlü enstrümanlar var, yetkilerini sonuna kadar kullanmaları gerekir" dedi.

'SEÇİM SONUCUNU ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNENLER YANILIR'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ dövizdeki yükseliş ile ilgili olarak  "Dolarla oynayarak milletin cebine, millete zarar verecek sonuçlar ortaya koyarak, bu seçimin sonuçlarını değiştireceğini düşünenler varsa aldanıyorlar. Millet oyunu gördü, oyuncuyu da gördü. Millet kuklayı da gördü, kuklacıları da gördü. Onlara fırsat ve izin vermeyecektir. Allah'ın izniyle 24 Haziran yeni bir gün olacağı gibi yeni bir dönemin de başlangıcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

RECEP AKDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, dövizin yükselişine ilişkin, “Gerekli tedbirler alınıyor. Dövizin yükselmesiyle ilgili olarak tedbirler alınmaya devam edilecek. Belli çevreler Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin yükselişini engellemek istiyor. Ekonominin geleceği açısından da istikrarlı bir dönemin önemi çok büyük. Yamalı bohça bir CHP, İYİ Parti, SP ile Türkiye’nin bir geleceği yok. Ekonomide zorluklar var, bu zorlukları aşmak için gayret gösteriyoruz. Bu zorlukları aşmanın adresi de Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’dir.  Biz bugün hükümet olarak nasıl belli tedbirler alıyorsak, 24 Haziran’dan sonra da bu tedbirler devam edecek” ifadelerini kullandı!

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi