Görüş Bildir

Kıl Keçisi dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında Diyarbakır' da kıl keçisi dağıtımı yapıldı.

Kıl Keçisi dağıtıldı

Neşet AYTEK

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Diyarbakır’da Genç Çiftçi Projesi desteklemeleri kapsamında; 172 hayvancılık projesi, 73 bitkisel üretim ve diğer projeler olmak üzere toplamda 245 proje belirlendi.

KIL KEÇİSİ DESTEĞİ

Bu doğrultuda bakanlık tarafından 7 milyon 350 bin TL ödenek tahsil edildi. Hayvancılık projesinden küçükbaşa ayrılan 31 projenin 19 Adedi Akkaraman, 8 adedi ivesi ve 4 adedi Kıl keçisi olup, projelerinde 38'zer adet dişi, 2'şer adet erkek olmak üzere 40'ar baş koyun veya kıl keçisi, proje sahiplerine teslim edilecektir.

Proje kapsamında Bismil, Kulp, Lice ve Yenişehir ilçelerinde toplam 4 genç çiftçiye 40'ar adet olmak üzere 160 kıl keçisi teslim edildi.  Genç Çiftçi projesine ait hayvanların temini Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (TİGEM) de yapılmakta olup diğer hayvanların nakil ve teslimat işlemleri ileriki günlerde devam edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi