Görüş Bildir

“Küçük işletmem için” projesiyle Diyarbakır’daki işletmelere büyük destek

Metro Türkiye Öncülüğünde Hayata Geçirilen “Küçük İşletmem İçin” Projesi Diyarbakır’daki İşletmelere Can Suyu Oldu

“Küçük işletmem için” projesiyle Diyarbakır’daki işletmelere büyük destek

Metro Türkiye’nin pandemi sürecinden etkilenen yeme-içme sektöründeki küçük işletmelere can suyu olmak üzere başlattığı ve iş ortakları ile büyüttüğü “Küçük İşletmem İçin” projesi kapsamında Diyarbakır’da ve çevre illerde destek alan işletmelere ürün ve hizmetler teslim edildi.

22 Eylül 2020 – Metro Türkiye’nin koronavirüs salgınından etkilenen yeme-içme sektöründeki küçük işletmeleri desteklemek üzere 29 Nisan’da başlattığı “Küçük İşletmem İçin” projesinde tüm teslimatlar tamamlandı. Türkiye genelinde 4.500’e yakın işletmenin başvurduğu proje kapsamında başvuru şartlarını karşılayan toplam 1.500 işletme ürün ve hizmet desteği alıyor. Projeden faydalanan Diyarbakır’daki ve çevre illerdeki işletmelere, işletme başına 5.000 TL ürün ve hizmet desteği ulaştırılırdı. Böylece hem mumbar, kadayıf, ekşili dolma gibi yerel lezzetleri sunan işletmelere destek sağlandı hem de yerel ekonomiye katkıda bulunuldu.

“Metro Türkiye, zor zamanlarda dayanışma içinde olduğumuzu kanıtladı”

Proje kapsamında ürün ve hizmet desteği alan Ice-Mar Cafe’nin sahibi Mükail Bükün, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Metro Türkiye ve iş ortaklarının gerçekleştirdiği Küçük İşletmem İçin projesiyle aldığımız maddi destek bizi kısmen de olsa rahatlattı. Proje kapsamında seçtiğimiz ürünleri satın almak için ayıracağımız bütçeyi personel ve kira giderlerimize ayırabildik. Metro Türkiye, bu projeyle zor zamanlarda dayanışma içinde olduğumuzu kanıtladı.”

“İŞLETMEMİZİN TEMEL İHTİYAÇLARI İÇİN HARCAMA YAPMAMAKTAN ÇOK MEMNUNUM”

Proje kapsamında destek alan bir diğer işletme olan Sadabat Cafe’nin sahibi Veysi Ok proje hakkında “Türkiye’nin ve dünyanın yaşadığı bu zor süreçte Metro Türkiye ve iş ortaklarının bu desteği bizim için gerçekten can suyu oldu. İşletmemizin temel ihtiyaçları için harcama yapmamaktan çok memnunum. Bu zor süreçte aldığımız destek bizi mutlu etti ve bize çok faydası oldu.” açıklamasında bulundu.

“MUMBAR, KADAYIF, EKŞİLİ DOLMA GİBİ YEREL LEZZETLERİNİN KORUNMASINA KATKI SUNDUK”

Projeyle birlikte, pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçen küçük işletmelere katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Metro Türkiye Diyarbakır Mağaza Müdürü Cenk Gürbüz, “Metro Türkiye olarak dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bu dönemde, iş ortaklarımızla el ele vererek #kücükisletmemicin hareketini başlattık. Bu proje ile yeme-içme sektöründeki küçük işletmelerin bulundukları zor durum ile ilgili kamuoyunda bir farkındalık yaratmayı amaçladık ve yardıma hazır kurumlarla yardıma ihtiyaç duyan işletmeleri ortak bir platformda buluşturduk. Böylece, tüm Türkiye’de dolaylı olarak 10 bin sektör emekçisinin işlerini devam ettirebilmelerine ve 3 milyar TL’lik yerel ekonominin canlandırılmasına destek verilirken Diyarbakır’daki ve çevre illerdeki işletmelere de can suyu olacak yardım sağlandı. Mumbar, kadayıf, ekşili dolma gibi yerel lezzetlerin korunmasına ve devamlılığına da katkıda bulunuldu. Herkes mahallesindeki küçük işletmeleri ziyaret ederek bu zorlu dönemde onlara destek verebilir. Küçük gibi görünen bireysel katkılarımız yerel ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor.” dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE 8 MİLYON TL DEĞERİNDE ÜRÜN VE SERVİS DESTEĞİ

Metro Türkiye’nin 500 işletmeye ürün bağışı yaparak Gıda Kurtarma Derneği ve Dude Table iş birliğinde başlattığı Küçük İşletmem İçin projesi, ana partner Coca-Cola ile birlikte Unilever Food Solutions, Pepsico, P&G, Barilla, Orkide Yağ, Altınmarka, Reis Gıda, Dimes Türkiye, Upfield, Bursa Pazarı, Hekimoğlu Un, Dardanel ve Mikro Yazılım’ın da destekleriyle bir iyilik hareketine dönüştü. Türkiye genelinde destekten yararlanan 1.500 işletme “Mutfağa Dönüş” sürecinde kendi bütçelerini kira bedeli, fatura giderleri, personel ödemesi gibi diğer harcamalara yönlendirebilme imkânı buldu. Üç ayda toplanan ürün ve hizmet desteği 8 milyon TL’yi buldu, 10 binden fazla çalışanın ise istihdamı korundu.

METRO TÜRKİYE HAKKINDA

Dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden Metro, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı 1990 yılından günümüze, Türk mutfağının daimiyetini sağlama ve gelecek nesillere miras bırakma amacını üstlenmektedir. Metro Türkiye, HoReCa (otel, restoran, kafe) sektörü için bir mutfağı oluşturan tüm hizmetleri sağlarken yaklaşık 4.500 çalışanıyla 21 şehirde, 37 mağazasıyla profesyonellerin kendileri ve iş yerleri için ihtiyaç duydukları 40 bin çeşit ürünü, fiyat-kalite-performans ilişkisini gözeterek sunmaktadır. Türk mutfağına dair çalışmalarını ekonomik, çevresel ve sosyal etkileri dikkate alarak hayata geçiren ve bu nedenle Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin de sahibi olan Metro Türkiye, et ve balık izlenebilirliğinden sürdürülebilir balıkçılığa, gıda atığı projelerinden Coğrafi İşaretli Ürünler projesine kadar tüm çalışmalarıyla yerel değerlerin kayıt altına alınıp gelecek nesillere miras bırakılmasına katkı sunmayı hedeflemektedir. Metro Chef, Metro Professional, Metro Premium, Aro, Rioba ve Sigma isimli kendi markalarını bünyesinde bulunduran şirket, tüm mağazalarında “Tarladan Çatala” gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulmasını esas alan bir standart olan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarını da yüzde 100 uygulamaktadır.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi