Görüş Bildir

Maliye'den 'vergi artışı yok' mesajı

Gelir, Kurumlar ve KDV vergilerinde artış yapılmayacağını belirten Maliye Bakanı Şimşek, ‘Seçim ekonomisine geçit yok’ mesajı verdi

Maliye'den 'vergi artışı yok' mesajı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral,  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptıkları görüşme sonrası, “İlave vergi yükleri getirmemelerini istedik. Kendileri de bu noktada güzel müjdeler verdiler. Küresel daralmadan dolayı, özellikle gelir, kurumlar ve KDV vergilerinde bir artış yapılmayacağını söyledi. Bu da müjde kabul ediliyor” dedi.

TUSKON toplantısına katılan Şimşek, yaptığı açıklamada, iş ortamının iyileştirilmesine ve rekabet gücünün artmasına önem verdiklerini, fakat mali disiplinin de bir o kadar önemli olduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’de mali disiplin olduğu taktirde, ülke kaynaklarını milletimize hizmet olarak gider. Mali disiplinde eğer zemin kaybedilirse, geçmişte olduğu gibi milletten toplanan faize gider. 2002 yılında 100 TL’lik vergi gelirinin 86 TL’si faize gitti” diye konuştu. 2011 yılında 100 TL’lik verginin, 84 TL’sinin hizmete gittiğini, faizi epeyce aşağı çektiklerini vurgulayan Şimşek, “Bu kazanımların korunması hepimizin lehinedir” dedi.

‘Seçim ekonomisi uygulamayacağız’

Maliye Bakanı Şimşek, 2013 bütçesini ve orta vadeli programı seçimle bağlantılı yapmadıklarını belirterek, “Seçimlerin iş alemine, ekonomiye yansımasını minimum seviyede tutmamız lazım. Seçim ekonomisi uygulamayacağız. Uzun vadeli geleceğe yatırım yapıyoruz. Başbakanımızın söylediği gibi, popülizm tuzağına düşmeyeceğiz” dedi.

Şimşek, Avrupa Merkez Bankası’nın açıkladığı “Sınırsız tahvil alabiliriz” açıklamasını ise radikal bir adım olarak değerlendirdi. Şimşek, “AB, maalesef bu sıkıntıları aşmak için zamanında hareket etmedi. Güçlü siyasi irade ortaya konulmadı. Sorunlar büyüdü. Avrupa Birliği’nin attığı son adım oldukça radikal bir adım. Daha önce haritası çizilmemiş alanlara geçilmesi gibi bir şey ama önemli. Ümit ediyorum ki, güvenin sağlanmasına, piyasaların yeniden işlemesine ve Avrupa’daki ekonominin canlanmasına katkıda bulunur” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi