Kredi Kartında 12 taksit mobilya satışlarına olumlu yansıyacak

BDDK’nın yeni düzenlemesi sonrası mobilya sektöründe geçerli olacak kredi kartına 12 taksit uygulamasının sektördeki satışlarda gözle görülür bir artış olacağı belirtildi.

Kredi Kartında 12 taksit mobilya satışlarına olumlu yansıyacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kredi kartı taksit oranlarındaki yeni düzenlemesinin ardından mobilya sektöründe de taksit tutarlarının 12 aya çıkması sektörde olumlu karşılandı. Düzenleme sonrası yazılı bir açıklama yapan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan, "BDDK'nın yeni düzenlemesiyle mobilya satışlarının yüzde 20 oranında artacağını öngörüyoruz" dedi.

MOSDER'in, Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75'ini temsil ettiğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"BDDK'nın mobilya alımında kredi kartına yapılan taksit sayısını 12 aya çıkarması Türk mobilya sektörüne hareket getirecektir. Mobilya alımına karar veren kitle genellikle kadınlardan oluşmaktadır. Kadınların satın almada en çok dikkat ettikleri kriter de yüksek taksitlendirmedir. Yüz yüze 16 farklı ilde gerçekleştirdiğimiz kapsamlı araştırmalara göre, her 4 tüketiciden 3'ü mobilya satın alırken taksitli alışveriş yapmak istiyor ve taksit sayısında 12 ayı tercih ediyor.

BDDK'nın yapmış olduğu yeni düzenleme ile mobilya satışlarının yüzde 20 oranında artacağını öngörüyoruz. MOSDER olarak, 9 taksit düzenlemesi yayınlandığı günden beri taksit sınırının 12'ye çıkarılması için yoğun bir kulis çalışması yaparak BDDK'ya kapsamlı raporlar sunmuştuk. Ortaya çıkan sonucun MOSDER'in önerisi yönünde gerçekleşmesinin mobilya sektöründe de heyecan ve motivasyona neden olacağını düşünüyoruz."

12 TAKSİT, KAYIT DIŞINI ORTADAN KALDIRIR 

Türkiye'deki mobilya satışlarının yaklaşık yüzde 70'inin ana caddelerdeki mobilya mağazalarından gerçekleştiğini belirten Doğan, "Bu mağazaların neredeyse tamamı müşterilerini kredi kartlarına yaptıkları taksit seçenekleriyle memnun edebiliyor. Taksit sınırlaması kayıt dışına iten bir etki oluşturuyordu. Tüketici nezdinde de sektör için de olumsuz bir tablo söz konusuydu. 12 taksit uygulamasıyla kayıt dışının da önüne geçilmiş oldu. Şimdi perakende satışlarında gözle görülür bir artış olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz