Görüş Bildir

Morgan Stanley, Türkiye için cari açık beklentisini düşürdü

Morgan Stanley: ''Güçlü mali performansın sürdürülmesi ve sıkı para politikasının sürdürülebilir bir enflasyon ve finansal denge oluşturulması kaydıyla Türkiye 'yatırım yapılabilir' ülke notuna yükseltilebilir''

Morgan Stanley, Türkiye için cari açık beklentisini düşürdü

Morgan Stanley'in Avrupa araştırmaları birimi, Türkiye için 2012 yılı cari açık beklentisini yüzde 6,9'a, 2013 yılı beklentisini ise 6,5'e düşürdü.

Morgan Stanley, Türkiye'nin gayri safi milli hasılaya oranla 2012 cari açık tahminini yüzde 7,5'ten yüzde 6,9 oranına indirdi. 2013 yılı cari açık beklentisini de revize eden kuruluş, bu oranı da yüzde 7,5'ten yüzde 6,5'e çekti.

Açıklamada, Türkiye'nin 2011 yılı itibariyle GSYH'ya oranla yüzde 10 seviyelerinde olan cari açığı göz önüne alındığında, revize edilmiş tahminlerin Türkiye için daha kolay finanse edilebilecek seviyeler olduğu vurgulandı.

''Türkiye'nin kredi notu yükselebilir''

Açıklamada, ''Eğer tahminlerimiz doğruysa, Türkiye'nin ülke derecelendirme notu artabilir ve güçlü mali performansın sürdürülmesi ve sıkı para politikasının sürdürülebilir bir enflasyon ve finansal denge oluşturulması kaydıyla Türkiye yatırım yapılabilir ülke notuna yükseltilebilir'' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin haziran ayı enflasyon oranının petrol fiyatlarındaki düşüş ve zayıflayan talep sebebiyle bir önceki aya oranla yüzde 0,4 düşeceği tahmininde bulunuldu.

Morgan Stanley, Türkiye ekonomisi üzerine yayınladığı bilgi notunda, 2012 sonu için yüzde 7,3 oranında enflasyon tahminini güncellemek için haziran ayı resmi enflasyon verileriniN bekleneceği belirtilirken,''Yıl sonu enflasyon oranının yüzde 7'nin altında olabileceği yönünde beklentimiz var'' denildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi