Görüş Bildir

Nevşehir’de Tarihle Buluştu…

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhuyla Buluşuyor" etkinliğine Diyarbakırlı kadın çiftçilerimiz katıldı.

Nevşehir’de Tarihle Buluştu…

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı"na çeşitli illerden katılan kadın çiftçilerin yanı sıra Diyarbakırlı 25 kadın çiftçi de katıldı.

 Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe;  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Şefik Türker ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünde görevli üç personel yer aldı.

Ülkenin çeşitli yerlerinden katılan kadın çiftçilerinin buluşmasına yönelik etkinlik verilen kahvaltıyla başladı. İlk toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Bakanlık yetkilileri ile Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Çelik,

Çiftçilerin önemli bir bölümünü kadınların oluşturduğuna işaret ederek, desteklerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirtti. Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Programı kapsamında geçen sene 15 bin çiftçinin desteklendiğini, bu sene de 15 bin çiftçiye hibe vereceklerini ifade eden Çelik, rakamın 11 binini kadınların oluşturduğunu vurguladı. Bakan Çelik’in kadın çiftçilere yönelik yaptığı açıklamalar kadın çiftçilerce çokça alkışlandı. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik, kadın çiftçilere keyifli anlar yaşattı.

Yöresel ürünler de sergilendi

Etkinlikte çeşitli yörelerin halkoyunlarının yanı sıra yöresel ürünler de dikkati çekti. Ankara’da gerçekleştirilen etkinliğin ardından, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekibi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle, Diyarbakırlı emektar kadın çiftçilere farklı bir atmosferi daha yaşamaları için aynı gün rotasını Nevşehir’e doğru çevirdi. Kadın çiftçiler bir günlük de olsa Kapadokya’daki güzelliklerle buluşmanın keyfini yaşarken, oradaki tarihi güzellikleri görüp soludukları için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze böyle bir fırsat yarattıkları için duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi