Görüş Bildir

Sancaktepe' de metro söylentileri bile konut fiyatlarını uçurdu!

Metro, tramvay ve Marmaray gibi raylı araç sistemleri İstanbul trafiğini rahatlatmak adına atılan en önemli adımları sağlamaktayken, yeni projeler de de metro ve bölgesi konut fiyatlarında da inanılmaz bir artış sağlanıyor. Gelecek yılın ortalarında açılması planlanan 20 kilometre uzunluğundaki Üsküdar-Sancaktepe metrosu, henüz hizmete girmeden Sancaktepe bölgesinde ev fiyatlarını iki kat artırdı.

Sancaktepe' de metro söylentileri bile konut fiyatlarını uçurdu!

Metro, tramvay ve Marmaray gibi raylı araç sistemleri İstanbul trafiğini rahatlatmak adına atılan en önemli adımları sağlamaktayken, yeni projeler de de metro ve bölgesi konut fiyatlarında da inanılmaz bir artış sağlanıyor. Son olarak Üsküdar Sancaktepe metrosu, henüz hizmete girmeden Sancaktepe bölgesinde ev fiyatlarını iki kat artırdı

İstanbul’da ulaşımı kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla hayata geçirilen metro, tramvay ve Marmaray gibi raylı sistemler konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Öyle ki 2016 yılının ortalarında açılması planlanan 20 kilometre uzunluğundaki ÜsküdarSancaktepe metrosu, henüz hizmete girmeden Sancaktepe bölgesinde ev fiyatlarını iki kat artırdı. İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, “İstanbul’a yapılan raylı sistemler konut fiyatlarını yüzde 100 etkiliyor” dedi.

RAYLI SİSTEME İHTİYAÇ VAR

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) Gayrimenkul Değerleme İdari İşler ve İş Geliştirme Müdürü Özge Aklar, İstanbul’da raylı sistemlerin konut piyasalarına etkisine ilişkin hazırladıkları raporun sonuçlarını açıkladı. Raylı sistemlerin özellikle İstanbul gibi ulaşım açısından her türlü projeye ihtiyaç duyan metropollerde oldukça önemli olduğunu dile getiren Aklar, İstanbul’un her noktasına karayolu ile iletişim sağlanmasına rağmen artan nüfusla birlikte iki lokasyon arasındaki erişim süresinin her geçen gün arttığını söyledi. Aklar, insanların herhangi bir trafiğe maruz kalmadan evlerinden çalışma alanlarına ulaşma isteğini karşılayan en kolay ulaşım yolunun raylı sistem olduğunu ve bu nedenle özellikle konut ve ofis yatırımlarında, raylı sistemlere yakın lokasyonların tercih edildiğinin altını çizdi. Aklar, başta Marmaray olmak üzere hizmete giren metro ve tramvay hatlarının konut satış fiyatlarını ve kira ücretlerini bariz bir şekilde artırdığını belirterek, henüz hizmete girmeyen ancak yapımı başlayan raylı sistemlerin bile konut fiyatlarını ciddi bir şekilde etkilediğini vurguladı.

‘YÜZDE 100’E VARAN ARTIŞ’

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa ise, “Metro açılmadan önce bu bölgede 80-90 bin liraya ev bulunurdu. Şimdi 200 bin liradan daha düşük fiyatlara ev bulunamıyor. Sancaktepe’de bir metro söylentisi bile ev fiyatlarını uçurmaya yetti” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir