Görüş Bildir

Temmuzda başlıyor!

Milyonları ilgilendiriyor. Yeni dönem Temmuz ayında başlayacak. İstihdam Kalkanı paketiyle normalleşme destekleri devreye giriyor. İşverenlere normalleşmeye geçtiği oranda prim desteği verilecek. İlave istihdam edilecek her bir çalışan için ek destek sağlanacak. Ek istihdamın işverene maliyetinin yaklaşık yüzde 40'ı karşılanacak. İşe girenler çalışmadıkları dönem prim kaybı yaşamayacak.

Temmuzda başlıyor!

Temmuz ayından itibaren istihdam destekleri devreye girecek. İşverenlere normalleşmeye geçtiği oranda prim desteği verilecek. İstihdam edilecek her bir çalışan için ek destek sağlanacak. İşten çıkarma yasağı 3 ay uzatılacak. Ek istihdamın işverene maliyetinin yaklaşık yüzde 40'ı karşılanacak. İşe girenler çalışmadıkları dönem prim kaybı yaşamayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın birlikte çalıştığı İstihdam Kalkanı paketiyle Temmuz itibariyle normalleşme destekleri devreye giriyor. Paket kapsamında, kısa çalışma desteğine başvuran işletmelere prim teşvikleriyle normale geçiş desteği verilecek.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI 3 AY UZATILACAK

Firmalara kısmi çalışmadan rutin çalışmaya geçtiği sürelerle orantılı olarak prim desteği sağlanacak. 17 Temmuz'da dolacak işten çıkartma yasağı, 3 ay uzatılacak. Son 1.5 yılda işsiz kalanların son çalıştıkları işyerine dönmeleri desteklenecek. Bu kişilerin istihdam edilmeleri halinde işveren maliyetleri, prim gibi ödemelerde mahsuplaşma gibi yöntemler kullanılarak düşürülecek.

HER BİR ÇALIŞAN İÇİN EK DESTEK

İşsizlik ödeneği alırken 90 gün içerisinde işe girenlerin 12 ay kesintisiz çalışmaya devam etmesi halinde, işsiz kaldıkları süreye dair emeklilik primini devletin karşılaması öngörülüyor. İlave istihdam edilecek her bir çalışan için ek destek sağlanacak. Ek istihdamın işverene maliyetinin yaklaşık yüzde 40'ı karşılanacak.

İŞVERENLERE PRİM DESTEĞİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, paket kapsamında yapılacak düzenlemeleri ekonomiyi, işvereni ve işçiyi desteklemek üzerine programladıklarını kaydetti. İşten çıkartma yasağının 3 ay daha uzatılacağını anımsatan Selçuk, "İşverenlere normalleşmeye geçtiği oranda prim desteği verilecek" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi