Görüş Bildir

Türk-İş: Hükümetin son zam teklifi yüzde 6+4

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin, kamu işçileri yılın ilk yarısında yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 4 zam teklif ettiğini söyledi. TÜİK'in açıkladığı resmi verilere göre yıllık enflasyon haziran ayında yüzde 15,7 olarak gerçekleşti.

Türk-İş: Hükümetin son zam teklifi yüzde 6+4

Kamu işçileri adına yetkili konfederasyon olarak toplu sözleşme görüşmelerini yürüten Türk-İş, hükümetin 200 bin kamu işçisi için ilettiği son zam teklifinin ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 4 olduğunu açıkladı.

YENİ TEKLİF

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, “Bugün Darphane’de grev ilanını astık. 19’unda sorun çözülmezse grev yapılacak. Merkez Bankası önümüzdeki ay enflasyonu 9’a indirirse dahi ne yapacağız. Çünkü bizim bir yaşadığımız var. Yaşadığımızla açıklanan örtüşmüyor” dedi.

Türk-İş’i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ekonomik krizin faturasının işçilerin sırtına yıkılmamasını istedi.

Türk-İş, ücretlere 300 lira seyyanen zam yapılmasını ve bunun üzerine 2019’un ilk 6 ayında yüzde 15 artış yapılmasını talep ediyor. Tür-İş sonraki 1.5 yıl boyunca da enflasyon + 3 puan refah payı verilmesini istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi