Türkiye'nin Almanya pazarındaki payı yükseliyor

Geçen yıl bir önceki yıla göre Türkiye'nin Alman tatilcilerin öncelikli tercihleri içinde bir basamak yükselerek üçüncü olduğu, pazardan aldığı payın da son 12 yılda yüzde 4,7'den yüzde 7,3'e yükseldiği bildirildi.

Türkiye'nin Almanya pazarındaki payı yükseliyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi tarafından derlenen verilere göre, Alman araştırma şirketi FUR tarafından ITB'de açıklanan ''Reiseanalyse 2013'' anketi sonuçlarına göre, Almanlar 5 gece ve üzeri süre ile gerçekleştirdikleri seyahatlerde 2012 yılında 63 milyar avro harcama yaptı.

Öte yandan 2 ile 4 gün süren seyahatlerdeki harcamalar 20 milyar avro oldu. Her iki kategoride de harcamalar bir önceki yıla göre yüzde 5'in üzerinde artış kaydetti.

Almanların seyahat etme eğilimi bir önceki yıla göre değişmeden yüzde 76 seviyesinde gerçekleşti. Uzun süreli seyahat sayısı 70 milyona yakın seviyesi ile geçen dönemi tekrar etti. Kısa süreli seyahatlerde ise yüzde 1,8 artarak 80 milyona yaklaştı. Kişi başı harcama 239 avrodan 253 avroya çıktı.

Geçen yıl Almanların ilk tercihi yüzde 31 ile yurt içi seyahatler olurken, yurt dışı çıkışlarda İspanya, İtalya ve Türkiye ilk sıraları aldı. 2011 yılına göre yalnızca Türkiye ve Hollanda'nın pazar paylarında iyileşme görüldü. Türkiye'nin pazardan aldığı pay son 12 yılda yüzde 4,7'den yüzde 7,3'e yükseldi.

Diğer yandan anket bulgularına göre 41 milyon Alman, gelecek 3 yıl içinde sahillerle yönelik seyahatler gerçekleştirmeyi planlıyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz