Varöl nedir? Varöl uygulaması nedir? Nasıl işlemektedir?

Varöl nedir? Varöl uygulaması nedir? Varöl uygulaması nasıl çalışmaktadır? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 'nın altın alımlarında Varöl uygulamasına geçileceğini açıklamasının akabinde herkes varöl nedir? varöl uygulaması nedir? sorularını sormakta. Valör ne demek?', 'Valör tarihi nedir?' konusunda araştırma sizler için derledik.

Varöl nedir? Varöl uygulaması nedir? Nasıl işlemektedir?

Varöl nedir? Varöl uygulaması nedir? Varöl uygulaması nasıl çalışmaktadır? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) 'nın altın alımlarında Varöl uygulamasına geçileceğini açıklamasının akabinde herkes varöl nedir? varöl uygulaması nedir? sorularını sormakta. Valör ne demek?', 'Valör tarihi nedir?' konusunda araştırma sizler için derledik.

Kelime anlamı olarak valör, Fransızca “değer” anlamına gelmektedir. Kökenimize Fransızcadan girmiş lan Vaölr kelimesinin İngilizcesi de “value date”, yani değer tarihi olarak ifade edilebilir. Burada ilgili şeyin değer kazanacağı, işleme konacağı tarih kastedilmekte ve buna vurgu yapılmaktadır.

BDDK valör açıklamasında 100 gram ve üstü altın alımlarında 1 gün varöl uygulanacak şeklinde yaptığı açıklama sonrasında varöl uygulaması nedir sorusu da çok merak edildi.

İŞTE O VARÖL AÇIKLAMASI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 21.05.2020 tarih ve 9033 sayılı Kararı ile finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunulmasını teminen; 22.05.2020 tarihinden itibaren gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gr ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgilinin hesabına aktarılmasının ve/veya kullanıma açılmasının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesine ve konunun Kuruluş Birlikleri vasıtasıyla tüm bankalara duyurulmasına karar verilmiştir.

VARÖL UYGULAMASI NEDİR? 

Valör, faiz hesaplamasına başlangıç oluşturan tarihtir. Kredi hesaplarına alacak geçen hareketler için işlemin yapıldığı günü takip eden ilk iş günüdür. Borç geçen işlemler için valör, işlemin yapıldığı gündür.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış: 386,29

Satış: 386,97

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Alış: 625,10

Satış: 635,40

YARIM ALTIN NE KADAR?

Alış: 1.250,30

Kaynak: Diyarbakır Söz