Görüş Bildir

TV’lerdeki rezalet programlara tepki gösteren halk, RTÜK’ü göreve çağırdı

ATV başta olmak üzere birçok televizyon kanallarında yayınlanan, ancak toplumun İslami değerlerine örtüşmeyen, yozlaştıran, nesli ifsat eden ahlaksız programlara Adıyaman halkından tepki geldi.

TV’lerdeki rezalet programlara tepki gösteren halk, RTÜK’ü göreve çağırdı

ATV'de yayınlanan “Esra Erol’da” isimli programda zinayı meşrulaştıran iğrenç bir hadisenin masum bir hadiseymiş gibi gösterilmesine tepkiler gelmeye devam ederken halk programın yayından kaldırılmasını ve gereken cezanın verilmesini talep ediyor.

“RTÜK duruma el atmalıdır.” diyen Ferit Gölgül “Müslüman bir toplumda böyle programların olması gerçekten yanlış ve bilinçli yapılan programlardır. Özellikle televizyon kanallarının bu programları bilerek, insanları ayarlayıp veya para vererek böyle programlar yaptığına inanıyorum. RTÜK’ün ve hükümetin artık buna bir el atması lazım. Bunlar güzel şeyler değildir. Ben televizyon izlemediğimden bu tür programlarla karşılaşmıyorum ama sosyal medya ve internet üzerinden karşılaşıyoruz. Gerçekten yazıklar olsun diyorum." dedi.

O PROGRAM YAYINDAN KALDIRILSIN

“Bu tür programların bizim inanç ve kültürümüzde yeri yok.” diyen Tarık Dağcı, "Bu tür programların izlenmemesi gerekiyor. Şu an izlememekten başka yapabileceğimiz bir şey yok, elimizden gelen budur. Bunlar bizim ne maddi ne manevi değerlerimize uymuyorlar. Biz kendi örf ve adetlerimize göre programlar yapılmasını istiyoruz. RTÜK bu konuda gereğini yapmalı, çünkü manevi değerler, dini değerlerimiz önemlidir. Bu tür toplumu bozan programlara izi verilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Yusuf Tezcan, “Bu tür bir saçmalık olamaz, ayıp denen bir şey var. Müslüman bir toplumda bu tür rezilliklerin televizyon ekranlarından insanlara aktarılması ve toplumun ifsat edilmesine RTÜK sesiz kalmalıdır. Bu konuda gereğini yapması çok önemlidir. Seksen bir ilde insanlar televizyon seyrediyor böyle bir şey olamaz.” şeklinde konuştu.

Bu tür programların kişilerin kültür seviyesini ortaya koyduğunu dile getiren Hüseyin Özperçin, "Eğer gerçekten sağlıklı, kültürlü bir şekilde yetişmiş olsaydı bu tür hareketleri yapanlar bunlarsın hiçbirini yaşamazdık. Olmadığı için bu sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. RTÜK ve devletin bu işi daha sıkı tutması lazımdır. Herkesin kendine düşen görevi yapması lazımdır." dedi.

Çok fazla televizyon seyretmediğini dile getiren Abdullah Demir, “Bu tür hareketler doğru bir şey değildir. Kültür ve geleneklerimizle uyuşmayan bu programlara bir çare bulunması lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi