Görüş Bildir

Altıok: Ensar'ın yaz okulu açma izni var mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Karaman'da çocuklara taciz ve tecavüz ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nın Manisa ve Malatya'da çocuklar için yaz okulu düzenleyeceği duyurusu üzerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Altıok: Ensar'ın yaz okulu açma izni var mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Karaman'da çocuklara taciz ve tecavüz ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nın Manisa ve Malatya'da çocuklar için yaz okulu düzenleyeceği duyurusu üzerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Altıok, "Ensar Vakfı’na ait evlerde yaşanan, toplumumuzda infial yaratan ve birçok çocuğun mağdur olduğu cinsel istismar ve tecavüz olayının senesi dolmamışken, Ensar Vakfı’nın yine küçücük çocukları yaz okulu adı altında ailelerinden alması skandaldır" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Altıok, Anayasa ve yasalara göre yurt ve barınma evi açarak, ekonomik durumu iyi olmayan çocukların eğitimine destek olma adı altında faaliyet yürüten Ensar Vakfı'nın evlerinde küçücük çocuklara tecavüz skandalının ilk ortaya çıktığı 12 Mart 2016 tarihinden bugüne Bakanlığını denetim görevini yerine getirip getirmediğini sordu. Altıok, şöyle devam etti:
"Ensar Vakfı'nın kaç şubesi, kaç yurdu, kaç evi denetlenmiştir? Bu denetimlerin sonucunda ne gibi sonuçlara ulaşılmıştır? Bu denetim faaliyetleri tutanakla kayıt altında alınmış mıdır? Ensar Vakfı'nın 12 Mart 2016 tarihinden günümüze kadar kaç yasadışı ev ve yurdu tespit edilmiştir? Ensar Vakfı toplam kaç yaz okulu açmaktadır? Bu yaz okulları hangi il ve ilçelerdedir?Ensar Vakfı'nın yaz okulu açma izni var mıdır? 45 çocuğun evlerinde tecavüze uğradığı Ensar Vakfı hangi yasal gerekçeye dayanarak küçücük çocuklar için yaz okulu açmaktadır? Bu çocuklar yaz okulu boyunca Ensar Vakfı evlerinde mi konaklayacaktır? Vakfın hali hazırda duyurusunu yaptığı yaz okullarında küçücük çocuklara verilecek eğitimin içeriği denetlenmiş midir? Bu eğitim Milli Eğitim Temel Kanunu'na uygun mudur? Ensar Vakfı'nın yaz okullarında çalışacak olan öğretmenler kimlerdir? Bunlar Milli Eğitim Bakanlığı personeli midir? Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi personeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin öğretmenlerinin Ensar Vakfı gibi evlerinde tecavüz olayı gerçekleşmiş, ismi tecavüzle anılan bir vakıfta çalışmasının yasal dayanağı nedir? Bu öğretmenler araştırılmış mıdır? Bu öğretmenlerin geçmişinde karıştıkları herhangi bir taciz, tecavüz, pedafoli vakası var mıdır? 45 çocuğun evlerinde tecavüze uğradığı, çalıştırdığı öğretmenin 508 yıl hapis cezası aldığı, kamuoyunca artık çocuklara tecavüz gibi son derece ağır bir ifadeyle anılan Ensar Vakfı'nın yaz okulları açarak küçücük çocukları ailelerinden almasını, denetimsiz ve güvensiz ortamlarda barınmalarını sağlamasını onaylıyor musunuz?"


Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi