Görüş Bildir

Tahir Elçi Cinayetinde Kayıp Olduğu İddia Edilen 17 Dakikalık Görüntüye Ulaşıldı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği olaya ilişkin, kayıp olduğu iddia edilen PTT şubesinin güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.

Tahir Elçi Cinayetinde Kayıp Olduğu İddia Edilen 17 Dakikalık Görüntüye Ulaşıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015’te çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi olayına ilişkin soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında, olay anında sokağın bir bölümünü çeken PTT’nin güvenlik kamerasındaki 17 dakikalık görüntünün kayıp olduğu iddia edilmişti. Bugün ulaşılan güvenlik kamerası görüntülerinde, basın açıklamasının başladığı saat olan 10.34 ile 10.51 arasındaki görüntüler net bir şekilde görülüyor. İleri saat uygulaması nedeniyle 11.34 ile 11.51 olarak görülen görüntülerde, basın açıklamasının olduğu sırada vatandaşların sokakta rahat bir şekilde dolaştığı görülüyor. Görüntüde saat 11.51’de ise teröristlerce sıkılan kurşun seslerinden irkilen vatandaşların paniklediği görülüyor. Daha sonra artan silah sesleri nedeniyle sokakta bulunan vatandaşlar can güvenliklerini sağlamak için sokak araları ve dükkanlara kaçışırken, bu sırada iki polisi şehit eden teröristlerin ellerindeki silahlarla sokağa doğru koştuğu görülüyor.

Teröristlerin sokağa doğru kaçmasından bir müddet sonra ara sokaklar ve dükkanlara kaçan vatandaşlardan bazıları, ne olup bittiğini öğrenmek için kafalarını caddeye doğru çıkarıyor. Yoğun çatışma nedeniyle vatandaşlar tekrar içeri girmek zorunda kalıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi