2020 Bu sene Hac olacak mı Hacca gidilecek mi? sorusunu Diyanet üzülerek açıkladı

Bu sene HAc ziyareti iptal edildi. Suudi Arabistan dan Bu sene HAc Ziyareti olacak mı sorusu nihayetinde cevaplandı. Bu sene HAc Ziyareti olacak mı konusunda Hacca gitmeye hak kazanan vatandaş çok üzülürken Diyanet Hac ziyareti hakkında açıklama yaptı. Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetinin sadece ülke içinde yaşayan ve farklı milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanla yapılacağını, yurt dışından hacı kabul edilmeyeceğini duyurmuştur.

2020 Bu sene Hac olacak mı Hacca gidilecek mi? sorusunu Diyanet üzülerek açıkladı

Bu sene HAc ziyareti iptal edildi. Suudi Arabistan dan Bu sene HAc Ziyareti olacak mı sorusu nihayetinde cevaplandı. Bu sene HAc Ziyareti olacak mı konusunda Hacca gitmeye hak kazanan vatandaş çok üzülürken Diyanet Hac ziyareti hakkında açıklama yaptı. Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetinin sadece ülke içinde yaşayan ve farklı milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanla yapılacağını, yurt dışından hacı kabul edilmeyeceğini duyurmuştur.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: "(Suudi Arabistan'ın hac kararı) 2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kura hakları korunacaktır."

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından 'hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kura hakları korunacaktır.' dedi.

İşte Başkan Erbaş'ın açıklaması;

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetinin sadece ülke içinde yaşayan ve farklı milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanla yapılacağını, yurt dışından hacı kabul edilmeyeceğini duyurmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığımız gelişmeleri yakından takip etmektedir. 2020 yılında kur'a sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kur'a hakları korunacaktır. Konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yarın Başkanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz