4+4+4 protestocuları serbest

Halkevleri üyesi bir grup, dün Fatih Cağaloğlu’nda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girerek, 12 yıllık zorunlu eğitimi protesto etmek için pankart açtı.

4+4+4 protestocuları serbest

Olay yerine gelen çevik kuvvet polisleri, içeride slogan atan gruba müdahale etti. Gözaltına alınan 15’i kadın 34 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 34 kişi bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Bu sırada Halkevşleri üyesi bir grup, adliye önüne gelerek alkışlar ve sloganlarla arkadaşlarına destek verdi. Nöbetçi Savcılık tarafından ifadeleri alınan 34 kişiden 19’u serbest bırakılırken, 15’i tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 15 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gün boyunca adliye önünde bekleyen Halkevleri üyeleri ve zanlıların aileleri mutluluklarını serbest kalan çocukları ve arkadaşlarına alkışlayıp, sarılarak gösterdiler. Adliye önünde, "Eğitim haktır, AKP karanlıktır" şeklinde slogan atan grup, "Okullarımızı AKP’ye bırakmayacağız", "4+4+4 gerici+cinsiyetçi+piyasacı eğitime hayır" yazılı dövizler açtı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Amacımız o yasayı protesto etmekti. Evet oradaydık ve gözaltına alındık. Şimdi gözaltından çıktık. Ama amacımız bitmedi. Biz bu yasayı işletmeyeceğiz. Şimdi buradan çıkıyoruz, devam edeceğiz. Topladığımız imzalarla, yaptığımız toplantılarla, söylediğimiz sözlerle sokakta olmaya devam edeceğiz. Ve bu yasayı işletmeyeceğiz" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz