Görüş Bildir

46 ilde "Kur’an Pınarı Sınavı" yapılacak

Kur'an Nesli Platformu tarafından 46 ilde yarın umre ödüllü "Kur'an Pınarı Sınavı" yapılacak.

46 ilde

Kur'an Nesli Platformu tarafından yapılan açıklamada, 3 ayrı kategoride umre ödüllü "Kur'an Pınarı Sınavı" temasıyla yarın 46 ilde ve 100’ün üzerinde merkezde sınav yapılacağı belirtildi.

Kur’an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, Kur’an'ın iyi anlaşılması için bu tür etkinlikleri yaptıklarını ifade ederek, “Kur’an Nesli Platformu olarak her yıl Kur’an-ı anlamak adına geleneksel olarak düzenlediğimiz bir yeni sınav daha düzenliyoruz. 5 Kasım Pazar günü 46 il ve 100’ün üzerinde sınav merkezinde, üç ayrı kategoride ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı’ adıyla düzenlediğimiz sınava on binlerce Kur’an aşığı katılacaktır. Gündemimizi vahiyle yoğurmak ve hayatımızı Kur’an ile şekillendirmek en büyük gayemizdir.” dedi.

Sınava gireceklere başarılar dileyen Şimşek, şunları söyledi: “Platformumuzun adından da anlaşılacağı üzere neslimizin Kur’an ile inşa ve ihyası maksadıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizin en önemli ayaklarından biri olarak gördüğümüz bu sınavlara gösterilen teveccüh bizleri geleceğe dair ümitlendirmekte ve azmimizi arttırmaktadır. ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir’ hadisinden hareketle böylesi hayırlı bir faaliyetin içinde olmanın ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Derdi, davası Kur’an olan tüm kardeşlerimizi böylesi hayırlı işlerde destekçi olmaya ve katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Şimdiden sınava girecek tüm Kur’an âşıklarına başarılar diliyoruz.” (İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi