Görüş Bildir

Art arda acı haberler: 6 şehit!

Mardin ve Hakkari'den art arda acı haberler geldi. Mardin'de operasyon yapan askeri birliklere ateş açılması sonucu 2 asker şehit oldu. Hakkari'de ise yol güvenliğini sağlayan 4 asker, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştü.

Art arda acı haberler: 6 şehit!

Dün Mardin ve Hakkari'den peş peşe acı haberler geldi. Mardin'de 2, Hakkari de 4 olmak üzere 6 asker şehit oldu.

HAKKARİ'DE 4 ŞEHİT                

Hakkari- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı tespit edildi. Hakkari merkeze bağlı Çimenlik ve Oğul köyleri arasındaki yolda patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı. Pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu. Bölgeye sevk edilen takviye timler, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonu sürdürüyor.

ASKERE ATEŞ İKİ ŞEHİT

Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Akçay Köyündeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu'na bugün sabah saat 06.30'da bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın haber verilmesi üzerine saldırıya uğrayan karakola Derik'ten takviye timler gönderildi.

Ancak bölgeye takviye gönderilen askeri time PKK'lı teröristlerin pusu kurup ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre bir astsubay ve bir uzman çavuş şehit oldu. Bölgeye sevk edilen takviye birlikler teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

MARDİN ŞEHİTLERİ

Derik'te şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi. Şehitlerden birinin Jandarma Astsubay Üstçavuş 29 yaşındaki Mustafa Ayna diğerinin ise, 36 yaşındaki Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç olduğu bildirildi.

BABA OCAKLARI

Erkoç'un acı haberi, memleketi Çorum'un Buharaevler Mahallesi'nde oturan baba ocağına ulaştı. İl Jandarma Komutalığı'nda görevli askerler tarafından eve gidilerek verilen haber sonrası baba Hüseyin Erkoç ve anne Gülseren Erkoç gözyaşlarına boğuldu.  35 yaşındaki Gülay Erkoç ile evli olan şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un 12 yaşında Aybüke ve 6 yaşında Hüseyin Emre adlarında iki çocuğunun bulunduğu belirtildi.

2 GÜN ÖNCE GÖREVE DÖNMÜŞ

Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un iznini Çorum'da geçirdiği ve iki gün önce görev yerine döndüğü belirtildi. Şehit Erkoç'un Isparta'ya tayin olduğu, Mardin'deki görevinden Temmuz ayında ayrılacağı kaydedildi.

ŞEHİT EŞİ ACI HABERİ ORTACA'DA ALDI       

Ayna'nın şehadet haberi, eşinin memleketi Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde üzüntü yarattı. Acı haberi annesinin yanında alan şehit eşi 26 yaşındaki Nazlı Ayna, eşinin memleketi Çorum Osmancık'a gitmek üzere yola çıktı.

BİR AY SONRA BOLU'DA GÖREVE BAŞLAYACAKTI

Olup bitenden habersiz olan Melek Nas annesinin kucağında bebeğiyle oynarken, gözü yaşlı kayınvalide Hatice Ekiz, yakınlarına sarılarak, "Bu da mı başımıza gelecekti" dedi. Damadının bir ay sonra tayininin çıktığı Bolu Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı'nda göreve başlayacağını söyleyen Hatice Ekiz, "Damadımın geçen haftaya kadar yanındaydık. Bizi, gönderdi. 15 gün sonra kendisi gelecekti. Beraber, damadımın kardeşinin düğününe gidecektik. Yıkıldık" diyerek gözyaşını tutamadı.

HAKKARİ ŞEHİTLERİ

Hakkari'de şehit olan 4 askerin kimlikleri belirlendi. Şehit askerlerin, 24 yaşındaki Astsubay Mustafa Gevrek, 27 yaşındaki uzman çavuş Ali Daniyar, 24 yaşındaki Uzman Çavuş Kerim Örtücü, 25 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Koçak olduğu bildirildi.

BABA OCAKLARINA

Gevrek'in acı haberi, Kırşehir'deki ailesini yasa boğdu. Şehit Astsubay Mustafa Gevrek’in, Kırşehir Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı KETEM’de hemşire olarak çalışan Tansu Yılmaz’la 8 ay önce nikah kıydıkları ve Ağustos ayında düğün yapmaya hazırlandıkları belirtildi.

15 GÜN ÖNCE İZNE GİTMİŞ

Şehitlerden uzman çavuş Daniyar'ın Antalya Kepez İlçesi Çankaya Mahallesi Akdeniz Sitesi C Blok'ta oturan ailesine acı haberi, Antalya Merkez Komutanı Piyade Albay Hakan Eroğlu verdi. Evlerinde acı haberi alan baba Hasan Daniyar ile anne Songül Daniyar sinir krizi geçirdi. Şehidin kardeşi Tunahan Daniyar'ın, Eskişehir'de yaşadığı öğrenildi. Şehit babası Hasan Daniyar, oğlunun 15 gün önce izne gelip gittiğini söyledi.

Uzman çavuş Ali Daniyar'ın küçük yaştan beri asker olup şehit olmayı arzuladığını sözlerine ekleyen Hasan Daniyar, "Küçük yaştan beri şehit olmak istediğini söylüyordu. Cenabı Allah isteğini kabul etti. Yüce Mevlam inşallah öbür tarafta daha iyi bir mertebeye ulaştırır" diye konuştu.Komşuları, şehit evine Türk bayrakları asarken, cenazenin yarın Antalya'da toprağa verileceği açıklandı.

Buarada, Örtücü'nün acı haberi, memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'nde yaşayan ailesine verildi. Acı haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi 48 yaşındaki Maide Örtücü, "Biz burada rahat uyuyalım diye canlarınızı verdiniz oğlum, Allah bizi de senin şefaatine nail eylesin oğlum, bizi seninle buluştursun oğlum, Uzun uzun ağrılar diner, ayaklarımın ağrısı dine ama yüreğimin ağrısı dinmez oğlum" diyerek oğlunun ardından ağıt yaktı.

"Hainlere inat ağlamayacağım" diyen baba 51 yaşındaki Ahmet Örtücü, "Yavrum inşallah şehitlik mertebesine ulaştı. Bize dayanmak çok zor" diye konuştu. Üç erkek kardeşin en büyüğü olan Şehit Uzman Çavuş Kerim Örtücü, yarın Ünye Şehir Stadı'nda düzenlenecek törenin ardından son yolculuğa uğurlanacak.

ÜÇ AY ÖNCE YARALANMIŞ

Koçak'ın şehit olduğu haberi, Kayalar Köyü'ndeki babası Alim ve annesi Miyase Koçak'a İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Çekerek Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu tarafından verildi. Acı haberin baba ocağına ulaşmasının ardından köyün girişine ve şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Uzman Çavuş Harun Koçak'ın 3 ay önce de vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi