ABD'li Büyükelçi'den HDP ve İYİ Parti'ye ziyaret

ABD Büyükelçisi Flake, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile HDP Eş Genel Başkanları Beştaş ve Sancar ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz gün ABD Büyükelçisi'ni gösteri uyarısı nedeniyle Bakanlığa çağırmıştı.

ABD'li Büyükelçi'den HDP ve İYİ Parti'ye ziyaret

İYİ Parti'den yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Meral Akşener'in, siyasi partilere nezaket ziyaretinde bulunan ABD Büyükelçisi Jeffrey Flake'i kabul ettiği belirtilerek, "1 saat süren görüşmede dünyadaki gelişmeler ve Türk- Amerikan ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan da hazır bulundu" ifadelerine yer verildi. 

BİR ZİYARET DE HDP'YE

ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake HDP Genel Merkezi'nde HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Görüşme ABD Büyükelçiliğinin resmi hesabından İngilizce ve Türkçe olarak 2 dilde paylaşıldı. Yapılan paylaşımda, "Büyükelçi Flake, bugün HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya geldi. Görüşmede ABD-Türkiye arasındaki bağlar ele alındı." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan görüşmeyi HDP de paylaştı. HDP tarafından yapılan paylaşımda ise, "Partimize nezaket ziyaretinde bulunan ABD Büyükelçisi Jeffry L. Flake, Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Görüşmede siyasi ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu" denildi.

ABD'NİN UYARISI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

ABD Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik yayımladığı uyarı mesajının ardından Türkiye'den de misilleme gibi bir yanıt gelmişti. Türk Dışişleri Bakanlığı verdi, ABD'deki Türk vatandaşlarını uyarmıştı. Öte yandan, ABD Büyükelçisi'ne de duyulan rahatsızlık iletilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz