Görüş Bildir

“Aday olmamak, kendi kararım!”

Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, “Görevden alınma” ve “İstifa” tartışmalarına son noktayı koyarak “Aday olmamak, kendi kararım!” dedi.

“Aday olmamak, kendi kararım!”

Uzun süreden beri “Görevden alınma” ve “İstifa” tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak aday olmamanın kendi kararı olduğunu belirterek, "göreve devam" sinyalini verdi.

2017 yılının Kasım ve Aralık aylarından itibaren yoğun bir şekilde Türkiye’de kongre süreci devam ediyor. 2018 yılında ise Şubat sonuna kadar il kongreleri bitecek. Sonra da büyük kongrelerimiz olacak.

14 yıldır Ak Partide, son 3 yıl ise il başkanlık görevinde olduğunu belirten Akar, “Türkiye’de elbette ki bir değişim heyecanı var. Tüm Türkiye’de birçok ilde gerek belediye başkanlığı noktasında gerek il başkanlığı konusunda seçimler gerçekleşti.” dedi.

“Aday olmamak, kendi kararım!”

Aday olmamanın kendi kararı olduğuna dikkat çeken Akar, “Ben kendim doğrusu genç jenerasyona fırsat vermek ve taze kana imkan vermek açısından aday olmama yönünde bir açıklama yaptım. Bu benim kendi kararım. Genel merkez ile istişare ettim.  Türkiye’de bir değişim dönemi var. Bu değişim dönemine ben de ayak uydurmak istiyorum. Teşkilatlarıma taze kan sunmak istiyorum.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye’de değişim arzusu vardı”

Cumhurbaşkanının da bu yönde bir çağrısı olduğuna dikkat çeken Akar, “Elbette ki Türkiye’de bir değişim arzusunu dile getirmesi ve teşkilatlarda yeni bir heyecan beklentisini dile getirmesi bizim de bir pozisyon almamızı beraberinde getirdi. Bunu ben genel merkezden konuşarak genel merkezin de bu sizin kararınızdır. ‘Biz saygı duyarız’ yaklaşımı ile tabi ki genel başkanımız cumhurbaşkanımızın bu yöndeki kararını beklemek gerekiyor.  Ellerini güçlendirmek istedik. Birçok il başkanımız değerli cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra genel merkezimiz ile istişarede bulundular.” şeklinde konuştu.

“Görevi devredenler küskünlüğe teşebbüs etmediler”

Cumhurbaşkanı ve genel merkezin kararını beklemek zorunda olduklarını vurgulayan Akar, “Görevimin devamını mı yoksa bir başka kardeşimize mi görevi vereceğiz. Bunu sayın genel başkanımızın veya genel merkezimizin bileceği bir iş.” Diye konuştu.

Diyarbakır’ın hassas bir şehir olduğuna değinen Akar, “Diyarbakır Türkiye ve bölge için önemli bir şehir. Bu hassasiyetle çalışmalar devam ediyor. Kamuoyu ve siyasilerle görüşmeler neticesinde devam etmeme yönelik tavsiyelerini aldık. Bunlar değerlendiriliyor.  Ak Parti camiasında biz her zaman aile içerisindeyiz. Görevi devredenler küskünlüğe teşebbüs etmediler.” dedi.

“2019 seçimlerine bir an önce hazırlanmalıyız”

Akar konuşmasının sonunda, “Bazen il başkanısınız bazen parti içerisinde başka bir görev üstlenirsiniz. Önümüzdeki hafta nasıl bir gelişme olacağını bilemiyorum.  Hangi arkadaşımıza görev tevdi edilirse, ben ve teşkilatım sonuna kadar görev verilecek arkadaşımızın arkasında olacağız. Genel başkanımız devamımız yönünde bir karar verecek olursa, o konuda da ailemizi bir araya getirip toplayacağız. Önümüzdeki hafta toplanmasını bekliyoruz. Ocak ve Şubat ayları içerisinde bir kongre gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bir an önce 2019 seçimlerine bir an önce hazırlanmamız gerekiyor. Ak Parti bir davadır ve bir misyon hareketidir.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi