Görüş Bildir

Akar, sınır birliklerinde incelemelerde bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ve kuvvet Komutanılarıyla Hatay ve İskenderun bölgelerindeki birlik, karargah ve komuta yerlerinde incelemelerde bulundu.

Akar, sınır birliklerinde incelemelerde bulundu

TSK’dan yapılan açıklamaya göre; Orgeneral Akar, bölgedeki birlik komutanları ile son gelişmeler ve alınan/alınacak tedbirler hakkında görüştü. Akar denetlemeler esnasında, Zeytin Dalı Harekatının kullanılan silah ve mühimmat dahil uluslararası hukuka ve terörle mücadele esaslarına uygun olarak sürdürüldüğünü, harekat kapsamında tüm faaliyetlerin, hem askeri hem insani değerler anlamında diğer dünya ülkelerine örnek olacak bir şekilde yürütüldüğünü, sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alınmakta olduğunu, sivil/masum kişiler ile çevre, tarihi eserler ve kültürel yapıların asla hedef alınmadığını, bunların Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmaz olduğunu belirtti.

Akar, ayrıca harekat kapsamında göstermiş oldukları kahramanlık ve fedakarlıklardan dolayı personeli kutladı ve başarılar dilemiştir. Akar bu vesile ile Zeytin Dalı Harekatının başarıyla yürütülmesinde en büyük pay sahibi şehitlere Allah’tan rahmet, çatışmalarda yaralanan kahraman gazilere acil şifalar, şehit ve gazilerin ailelerine sabır temennisinde bulundu.

Kaynak: AJANSLAR

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi