Görüş Bildir

Altan Tan: Aday değilim çünkü…

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 24 Haziran’da yapılacak seçimler için HDP’ye milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmadığını söyledi.

Altan Tan: Aday değilim çünkü…

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan özel bir kanala yaptığı konuşmada, “Ben aday olmadım. HDP’ye müracaat etmedim” dedi

7 Haziran seçimi sonrasındaki HDP'nin ortaya koyduğu siyaseti eleştiren Tan şunları söyledi. “HDP’nin 7 Haziran’dan sonraki süreci çok kötü götürdüğüne inanıyorum. Bir de marjinal solun Kürt siyasal hareketinde bu kadar etkili olmasını yanlış görüyorum.”

HDP-HÜDAPAR İTTİFAK OLSAYDI

Son günlerde gündemde olan HDP - HÜDA PAR ittifakı tartışmalarını da değerlendiren Altan Tan, “HDP - HÜDA PAR ittifakı keşke olsaydı. Türkiye’deki siyasi partiler HDP’ye sakıncalı muamelesi yaptılar, ittifaka almadılar. HDP de HÜDA PAR’a sakıncalı muamelesi yaptı. Aynı mantıkla HDP de onu dışladı” ifadelerini kullandı.

MARJİNAL TÜRK SOLU HAKİM

Bir ittifakın Kürtler için olumlu olacağının altını çizen Tan, “Keşke Kürt siyasal partilerinin bir ittifakı olabilseydi. Yani Kürt hassasiyeti olan siyasi partilerin bir ittifakı olsaydı ama HDP’deki sol marjinal gruplar buna izin vermedi” değerlendirmesinde bulundu. Altan Tan, “Marjinal sol diyorum ben, Kürt’ü, Türk’ü hepsi aynı” dedi. İki partinin tabanlarında ittifak isteyenler olduğu gibi istemeyenler de olduğunu kaydeden Tan, “Tüm ittifaklarda, tüm siyasi partilerde bu tür ittifakları isteyenler var, istemeyenler de var. Ama neticede Kürt siyasal ittifakı Kürtler için iyi bir şey” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi