Amed şehir tiyatro arşivini açtı

Amed Şehir Tiyatrosu arşivini dijitalde paylaşıma açtı

Amed şehir tiyatro arşivini açtı

Amed Şehir Tiyatrosu, koronavirüsü salgınından dolayı evden çıkmayanlar için daha önce sahneledikleri oyunları dijital medya platformu üzerinden paylaşıma açtı.

Kovid 19 hastalığına yakalananlar ve hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken, salgının daha fazla yayılmaması için sosyal izolasyon tedbirleri alınıyor. Amed Şehir Tiyatrosu da salgından korunmak için evinden çıkmayan tiyatro severlere arşivini açtı. Tiyatro, daha önce Kürtçenin Kurmanci ve Kirmançkî lehçeleriyle sahneledikleri oyunları, dijital ortamda paylaşacak. Süresiz olarak dijital platformlardan izlenebilen bu oyunların paylaşımı ise devam edecek.

‘PSİKOLOJİK ETKİYİ HAFİFLETMEK İSTEDİK’

En az 10 oyun paylaşacaklarını söyleyen Amed Şehir Tiyatrosu oyuncusu Yavuz Akkuzu, “Zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde elimizdekini paylaşmak istedik. Paylaşacağımız tek şey sanat eserleridir. Salgının yarattığı psikolojik etkiyi bir nebze hafifletmek istedik” dedi. Akkuzu, oyunları dijital medya platformu üzerinde paylaşmaya devam edeceklerini ve tiyatro severlerin takipte olmasını istedi.

İKİ OYUN PAYLAŞILDI

Amed Şehir Tiyatrosu, ilk olarak Federico Garcia Lorca'nın eseri olan "Daweta Xwînî/Kanlı Düğün" oyunu, ikincisi de çocuk oyunu “Pîrê û Lûyê”yi dijital ortamda paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz