Görüş Bildir

Anız yakmada emsal karar çıktı…

Yenişehir Ziraat Odası başkanı Süleyman İskenderoğlu 2016 yılında anız yakmadan dolayı aldığı 1.389,58 TL’ para cezasını Diyarbakır 3. İdare mahkemesine başvuruda bulunarak itiraz etti.

Anız yakmada emsal karar çıktı…

Yenişehir Ziraat Odası başkanı Süleyman İskenderoğlu 2016 yılında anız yakmadan dolayı aldığı 1.389,58 TL’ para cezasını Diyarbakır 3. İdare mahkemesine başvuruda bulunarak yaptığı itiraz haklı görüldü. Mahkemeden gelen tarihi karar bir çok ceza için emsal teşkil edebilecek.

YASAYA GÖRE

Bilindiği üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 28 Aralık 2015 tarih ve 29576 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2016/1 nolu Tebliğ’inin,” l” bendinde “anız yakanlara her dekar için 40,87 TL idari para ceza veriliyordu. Yenişehir ziraat odası başkanı Süleyman İskenderoğlu, 2016 yılında anız yakmadan dolayı aldığı 1.389,58 TL’ para cezasını Diyarbakır 3. İdare mahkemesine başvuruda bulunarak itiraz etti. Yaklaşık 2 yıl süren dava da hukuk mücadelesini kazanan Yenişehir ziraat odası başkanı Süleyman İskenderoğlu oldu.

İKİ YILLIK HUKU

Verilen bu kararın emsal bir karar olduğunu belirten İskenderoğlu anız yakmadan dolayı ceza alan çiftçilerin Yenişehir Ziraat Odası Başkanlığına başvurarak emsal niteliği taşıyan bu kararı temin edebileceklerini bu konuyla alakalı da avukat önerebileceğini belirtti.

İskenderoğlu şunları söyledi;

EMSAL TEŞKİL EDER

“Bilindiği üzere zaten çiftçimiz, çok zor günler geçiriyor çok zor bir dönem geçiriyor gerek kuraklıktan dolayı gerekse tarla faresi ve haşeratlardan dolayı çiftçi zor günler geçiriyor ve desteklemelerinde zamanın da ödenmemesinden ötürü sıkıntı yaşıyoruz. Bunun üzerine Diyarbakır Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü benim şahsıma karşı 2016 yılında anız yakma ile ilgili ceza verdi. Bende Diyarbakır 3. İdare mahkemesine dava açarak ettim. İtirazımız sonucu Türkiye de bir emsal niteliği taşıyan karar çıktı, dönüm başına 40.87 kuruş cezası var Çevre ve Şehircilik müdürlüğünün kestiği anız yakma cezası iptal edildi. Zaten çiftçimiz çok zor ve mağdur durumda, ben bu davayı açtım ve kazandım bu çiftçimiz için hukuk zaferidir. Tabi ki kendi adıma da mutluyum özellikle de Diyarbakır da ki çiftçi ve Türkiye de ki bütün çiftçiler adına olumlu ve çok iyi bir karar oldu”.

“Anız yakmadan dolayı mağdur olan çiftçimiz, Yenişehir Ziraat Odası başkanlığına müracaat ederek, bizden bu belgeleri, emsal niteliği taşıyan mahkeme kararını temin edebilirler. Bizler kendilerine yol göstereceğiz bu yapılan hukuksuzluk ve hukuksuzca kesilen cezayı mahkeme dur dedi bizde dur diyoruz mahkeme kararları bizde var çiftçilerimiz müracaat etsinler kendilerine verelim”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi