Görüş Bildir

Ankara saldırısı Hakkâri’de protesto edildi

Hakkâri’deki demokratik kitle örgütleri, Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen patlamayı düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile kınadı.

Ankara saldırısı Hakkâri’de protesto edildi

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitingi öncesinde düzenlenen bombalı saldırıyı kınamak amacıyla Hakkari’de yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katılırken, esnaflar da kepenk kapatarak eyleme destek verdi. Belediye, HDB, BDP ile birçok iş yeri siyah bezler astı. Bulvar Caddesi üzerinde başlayan yürüyüşe HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, belediye eş başkanları, HDP, DBP eş başkanları, Meya-Der, İHD, Mazlum-Der, STK temsilcileri, Barış Anneleri ile binlerce kişi katıldı. KESK binası önünden siyah pankarta yazılı “Yapılan alçakça saldırıyı lanetliyoruz. İnadına barış, inadına barış” pankartı ve boş siyah pankartlarla yürüyüşe geçen grup, saldırıyı kınayan sloganlar attı. Çevrede ise olası olaylara karşı yoğun güvenlik önlemleri alındı. Belediye binası önünde demokratik kitle örgütleri adına basın açıklaması yapan HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Asım Özcan, “Bilindiği üzere ülkenin dört bir yanından 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi' yürüyüşü için Ankara’da bir araya gelen yurttaşlarımızın birlik ve beraberliğini hazmedemeyen güçler aramıza girip, alçakça iki ayrı saldırıda bulunmuş, onlarca yoldaşımız şehit olurken, yüzlercesi ise yaralanmıştır" dedi.

Hakkâri HDP Milletvekili Nihat Akdoğan ise, “Bütün mitinglerimizde önlem alınmadığı için patlamalar oluyor. Hakkâri’nin iki sokağında sivil halka karşı alınan önlemler Ankara Tren Garı'nda alınmış olsaydı bugünkü bu katliam yaşanmazdı. Hedef alınan ise HDP bayrakları bulunanlardır” dedi.

Akdoğan, KCK’nın ateşkes ilan ettiğini de söyledi.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi