Görüş Bildir

Annenin feryadı oğlumu getirin!

Anne Remziye Kaya, oğlunun PKK'nın şehir yapılanması tarafından kandırılarak kırsala götörüldüğünü iddia ederek, "anneler ağlamasın" dedi.

Annenin feryadı oğlumu getirin!

Diyarbakır’da bir ekmek fırınında çalışan 17 yaşındaki A.K’den bir haftadır haber alamayan aile, PKK’ya adam kazandıran örgütün şehir yapılanmasında yer alan kişiler tarafından, oğullarının kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia etti. Aile kimliği belirsiz bir şahsın eve gelerek, “Oğlunuz elimizde, Kandil’e göndereceğiz” dediğini öne sürerken, oğullarının serbest bırakılmasını istedi. Polise ihbarda bulunan ailenin 17 yaşındaki A.K'nin hayatından endişe ediliyor.

17 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARI KAYIP

Diyarbakır’da yaşayan Remziye ve Zahit Kaya çiftinin 6 çocuğundan biri olan 17 yaşındaki A.K, bir ekmek fırınında çalışarak ailesine katkıda bulunuyordu. Ancak çocuk ve gençleri kandırmayı adet edinen örgüt A.K’nin de kanına girerek, ailesinden kopardı. Yaklaşık bir hafta önce işe gidiyorum diyerek, kendisinden bir daha haber alınamayan A.K’nin ailesi polise başvurdu. Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri yaptıkları araştırmada A.K’nin örgüte adam kazandıran kişilerce kandırıldığını ve dağa kaçırıldığını tespit etti. A.K’nin kullandığı cep telefonundan en son 7 Temmuz’da 18.50’de sinyal aldığını tespit eden ekipler, genci bulmak için operasyon başlattı ancak izine rastlayamadı.

Aile daha sonra durumdan sorumlu tuttukları HDP Diyarbakır İl Örgütüne başvurarak, burada çocuklarının geri getirilmesi için görüşmeler gerçekleştirdi. Ancak aile buradan da elleri boş döndü. A.K’nin gözü yaşlı anne ve babası Diyarbakır Söz Gazetesine yaptıkları açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, çocuklarının geri getirilmesini istedi.

“KARAKOLA ASLA GİTME…”

Anne Remziye Kaya, oğlunun kaybolmasının ardından polise başvurduklarını belirtti. Daha sonra HDP’ye gittiklerini anlatan gözü yaşlı anne,  “Oğlumun henüz 17 yaşında ve fırında çalışıyordu. Pazar günü saat 12.00’de evden çıktı. Saat beşi yirmi beş geçe beni aradı ve yemeği sordu. Bir daha oğlumdan haber alamadık. Sabah olunca emniyete kayıp şikâyetinde bulundum. Her yeri araştırdım sonra HDP binasına gittim. Oğlum buraya gelmiş mi diye sordum bana yok dediler. Benden oğlumun fotoğrafını istediler. Fotoğrafı gösterdim. Oradakiler biri birlerine bakınca şüphelendim. Eve döndüğümde bir adam geldi ve bana neden karakola gidip şikâyette bulunduğumu sordu. Oğlun bizim elimizde 6 kişi Lice’den 6 kişide buradan toplayıp Kandil’e göndereceğiz dedi.  Karakola asla gitme bir hafta sonra seni oğlunla görüştüreceğim ama oğlunu geri veremem. Adam bizim evden ayrıldıktan sonra ben tekrar TEM’e gittim ve olanları anlattım” dedi.

“BENİ HABERSİZ BIRAKMAZDI”

Anne Kaya, oğlunun dağa kaçırıldığını söyleyerek, şöyle konuştu: “HDP’ ye gittim ve oradakiler bana o adamın kendilerinde olmadığını ve biz götürmüşsek de yâda götürmediysek de bu bilgiyi sizinle paylaşmayacağız dediler. Bana git için rahat olsun oğlun dağda dediler. Oğlumun dağa gönderildiğini de arkadaşları tarafından öğrendim. Partiye gittiğimde oğlumu geri verin beni alın dediğimde biz seni götürüp ne yapacağız dediler. Oğlun bizde de olsa sana net bir bilgi vermeyeceğiz dediler. Oğlumun telefon sinyali incelendiğinde saat altıdan sonra sinyalin kesildiği tespit edilmiş. Oğlum hiçbir yere gitmezdi, gittiğinde de beni habersiz bırakmazdı.”

“ARTIK ANALAR AĞLAMASIN”

Oğlunun hasta olduğunu ifade eden anne, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan göz yaşları içinde yardım istedi. Anne Kaya, “Oğlumu kim götürdüyse Allah rızası için geri getirsin. Üstelik oğlum hasta. Geçen sene kolundaki sinir damarı koptu, üç defa ameliyat oldu ve bacakları hala dikişli. Akciğerinde de sorun var sabahlara kadar öksürüyor. Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum artık anaların ağlamaması için bir çare bulsun” şeklinde konuştu.

“ PARA UĞRUNA KANDIRIYORLAR”

Baba Zahit Kaya ise çocukların para karşılığında kandırılarak dağa kaçırıldığına dikkati çekerek, Çocuğumu kim götürdüyse Allah rızası için geri getirsin. Kim götürmüşse eğer kandırarak götürmüş. Oğlumu aramak için hangi kapıyı çaldıysam sonuçsuz çıktı. Para uğruna çocukları buradan kandırarak toplayıp dağa gönderiyorlar. Diyorlar ki dağda asker yok, madem öyle kendi çocuklarını göndersinler bizim çocuklarımızdan ne istiyorlar. Oğlumun kolundaki sinir damarı koptuktan sonra psikolojisi de bozuldu ilaç tedavisi görüyordu. Cumhurbaşkanımızdan rica ediyor lütfen artık bu işi çözsün, milletimize çocuklarımıza yazık cenazeleri geliyor. Bu sorunların bir daha yaşanmaması için devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi